Hertuginne Kate:

- Forstår ikke sosial distansering

Hertuginne Kate åpner seg om corona-utfordringer i mammarollen.

HEKTISK: Hertuginne Kate må hanskes med en rekke nye utfordringer som følge av corona-nedstengningen. Det avslører hun på «BBC Breakfast». Foto: NTB Scanpix
HEKTISK: Hertuginne Kate må hanskes med en rekke nye utfordringer som følge av corona-nedstengningen. Det avslører hun på «BBC Breakfast». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I likhet med andre må hertugfamilien av Cambridge, med prins William (38) og hertuginne Kate (38) i spissen, pent forholde seg til restriksjonene knyttet coronaviruset - som fortsatt herjer rundt om i verden.

Blant annet har det vært tiltak for sosial distansering til andre personer utenfor husets fire vegger, i mange land.

LITEN GUTT: Hertuginne Kate forteller at minstemann prins Louis ikke skjønner seg helt på alle tiltakene som er iverksatt under coronapandemien. Her er mor og sønn sammen våren 2019. Foto: Matt Porteous/ Kensington Palace via AP/ NTB scanpix
LITEN GUTT: Hertuginne Kate forteller at minstemann prins Louis ikke skjønner seg helt på alle tiltakene som er iverksatt under coronapandemien. Her er mor og sønn sammen våren 2019. Foto: Matt Porteous/ Kensington Palace via AP/ NTB scanpix Vis mer

Hertugfamilien, som er bosatt i London, er fortsatt i «lockdown», og det byr visstnok på en rekke utfordringer. Det røpet nemlig hertuginne Kate under nyhetsprogrammet «BBC Breakfast» nylig.

Kate dukket opp foran kameraet for å diskutere det nye nettkurset Tiny Happy People, med andre foreldre og barna deres.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

- Forstår ikke sosial distansering

I intervjuet, gjengitt av People, forteller hertuginnen at sønnen hennes, prins Louis (2), ikke bryr seg om sosial distansering.

- Louis forstår ikke sosial distansering. Han prøver å klemme alt han kommer over, spesielt barn som er yngre enn ham.

Videre avslører trebarnsmoren at barna hennes, prins George (6), prinsesse Charlotte (5) og prins Louis (2), har fått større appetitt etter corona-nedstengningen.

- Barna mine er umettelige. Jeg føler meg som en fôringsmaskin, innrømmer hun.

Kate åpner seg også om hvordan nedstengningen har påvirket henne og familien.

- Det har vært utfordrende. Utfordrende for mange folk. Noe har vært positivt - det å tilbringe mer tid med barna for eksempel. Samtidig er det litt stressende. Det er trangt om plassen, og det å ha hjemmeskole var definitivt en utfordring. Jeg har alltid respektert lærere, men nå har jeg fått nyvunnen respekt for dem, sier hun, og legger til:

- På en måte har vi glemt hvor viktig relasjoner er. Det er den intimiteten vi alle har savnet gjennom «lockdown».

HERTUGFAMILIEN: Her er hertugfamilien på fem avbildet under et arrangement i London i 2019. Foto: NTB Scanpix
HERTUGFAMILIEN: Her er hertugfamilien på fem avbildet under et arrangement i London i 2019. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bistår under krisen

Mellom hjemmeskole og sosial distansering har hertugfamilien valgt å bistå under coronapandemien.

I mai fortalte prins William at han arbeidet som frivillig på en krisetelefon for mennesker som sliter med psykiske utfordringer som følge av coronakrisen.

Hertugen jobbet for organisasjonen Shout, den første organisasjonen i Storbritannia som i 2019 innførte en døgnåpen kriselinje hvor man også kan tekste.

Også hertuginne Kate gjorde det samme som ektemannen.

Ifølge The Royal Foundation ble Shout lansert av nettopp hertugparet, sammen med prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38), etter en investering på tre millioner pund fra den kongelige stiftelsen i fjor.

Prins William er en forkjemper for større åpenhet omkring psykisk helse. Han har blant annet startet initiativet «Heads Together», med formål å nettopp få britene til å snakke om mentale utfordringer.

I en dokumentar i fjor åpnet 38-åringen selv opp om egne psykiske problemer. Prins William fortalte der at han har slitt med å håndtere morens tragiske bortgang.

- Jeg har tenkt mye på det, og jeg prøver å forstå hvorfor jeg føler som jeg gjør. Men når du mister en person som står deg nær som så ung, så føler man en smerte som ingenting annet, sa han ifølge BBC.

LES OGSÅ: William og Kate reiste med rutefly

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer