Prinsesse Märtha Louise:

- Forsøker å få til en ordning

Kong Harald sier at de er i dialog med prinsesse Märtha Louise om tittelbruken.

BEKREFTER: Kong Harald bekrefter nå at de er i dialog med dattera, prinsesse Märtha Louise, vedrørende hennes bruk av prinsessetittelen i kommersiell sammenheng. Foto: NTB scanpix
BEKREFTER: Kong Harald bekrefter nå at de er i dialog med dattera, prinsesse Märtha Louise, vedrørende hennes bruk av prinsessetittelen i kommersiell sammenheng. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste månedene har prinsesse Märtha Louise og hennes nye kjæreste, den selverklærte sjamanen Durek Verrett, vært mye omtalt i norske medier. Spesielt er det mange som har diskutert hvorvidt tittelen hennes kan og bør brukes i kommersiell sammenheng.

Prinsessa har reist rundt med kjæresten den siste tida. De to har holdt foredraget «The Princess and the Shaman» sammen rundt om i Europa, der tittelen hennes altså brukes i showets navn.

Nå forteller kong Harald til NRK at de er i dialog med dattera angående tittelbruken.

I dialog

Han har foreløpig holdt seg relativt taus om situasjonen, dersom man ser bort fra at han omtalte det som «hyggelig» at dattera hadde funnet kjærligheten.

I dag kan han altså fortelle at mor og far følger nøye med, og at de prater med prinsessa.

- På nåværende tidspunkt kan vi ikke si hvor langt vi har kommet i dialogen. Men vi forsøker å få til en ordning, sier han til statskanalen.

For en måned siden uttalte kronprins Haakon at han ønsket å gå i dialog med søstera om dette med titulering. Han sa at han spesielt gjerne ønsket å prate om dette som gikk på titulering og næringsvirksomhet. Det virker altså som at dette har skjedd, og at familien nå diskuterer en potensiell løsning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer