Durek Verrett:

Forsker: - Aldri sett noe lignende

Se og Hør sendte Dureks mye omtalte medaljong til analyse.

EKSJLUSIVT: Se og Hør har undersøkt hva medaljongene til Durek Verret inneholder. Reporter: Anders Ellingsen. Les hva den inneholdt her: https://www.seher.no/kjendis/dette-fant-ekspertene-i-dureks-medaljong/77333903. Video: Thor Nielsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Märtha Louises (51) forlovede, den selvutnevnte sjamanen Durek Verrett (47), har for lengst etablert seg som en kontroversiell skikkelse i Norge.

Da han tidligere i år hevdet å ha helbredet seg selv fra corona med en egenutviklet medaljong, en såkalt «Spirit Optimizer», var det mange som reagerte. Durek nektet å ta imot medisinsk behandling, blant annet pustehjelp på sykehuset.

TAUS: Prinsesse Märtha Louise nektet å svare på spørsmål om forloveden Durek Verrett. Vis mer

I stedet la han alt i åndenes og medaljongens makt, en gjenstand han promoterer og selger på sin egen hjemmeside. Pris: Drøyt 2000 kroner.

Hva inneholder denne medaljongen egentlig, og kan den ha helbredende krefter? Se og Hør valgte å ettergå påstandene. Resultatet kan du lese om på Se og Hør Pluss her.

- Aldri sett noe lignende

Hva er det som gjør at Durek hardnakket hevder at medaljongen har så helsebringende effekt? I eksklusivt intervju med TV 2 sa han følgende om «Spirit Optimizer»:

Faksimile: Se og Hør
Faksimile: Se og Hør Vis mer

- Det jeg kan si, er at det er en spirituell enhet som har hjulpet folk i forskjellige situasjoner, og har hjulpet meg.

Han beskriver også hvilke ingredienser medaljongen inneholder, ved å ramse opp flere typer metall, krystaller og deres påståtte bruksområder. Han har også uttalt at medaljongen er håndlaget i USA

OVERRASKENDE: Durek Verrett har reklamert for en medaljong med påståtte helbredende evner i lang tid. Se og Hør har nå undersøkt hva den faktisk inneholder. Foto: Durek Verrett / Instagram
OVERRASKENDE: Durek Verrett har reklamert for en medaljong med påståtte helbredende evner i lang tid. Se og Hør har nå undersøkt hva den faktisk inneholder. Foto: Durek Verrett / Instagram Vis mer

Se og Hør ville etterprøve sjaman Dureks påstander. Derfor sendte vi en turkisfarget variant - den kommer i tre farger - av sjamanens Spirit Optimizer til SINTEF, et av Europas største uavhengige forskningsinstitutter, for endelig å få avslørt hva medaljongen egentlig inneholder.

På laboratoriet i Trondheim ble Dureks medaljong gjennomgått fra innerst og ytterst for å få frem en så nøyaktig materialanalyse som mulig.

«SJAMAN»: Durek Verrett er selverklært «sjaman». Slik er metodene hans. Video: Shamandurek Vis mer

Forsker Bjarte Arne Øye er en av dem som har tatt Dureks Spirit Optimizer nærmere i øyesyn. Han lar seg fascinere av medaljongen.

- Jeg har jobbet på SINTEF i noen og tretti år - og jeg har aldri sett noe lignende, medgir Øye.

Les mer om hva SINTEF fant og hva FHI mener om innholdet på Se og Hør Pluss her.

Märtha reklamerer

På Dureks Instagram-profil er hans forlovede, prinsesse Märtha Louise, foreviget med en kaffekopp med «Quinterium»-symbolet på - det samme symbolet som er å finne på Dureks medaljonger. Bildet ble lagt ut 12. mai, på dagen tre år etter at paret sto frem i offentligheten som kjærester.

«Sjekk ut krusene våre med Quinterium på. Jenta mi rocker kruset sitt med stil. Hva synes dere? Få deres nå», oppfordrer Durek sine mange tusen følgere.

PRINSESSEN: Märtha Louise og kjæresten Durek Verrett gjestet God Morgen Norge på TV 2. Video: TV 2 Se hele saken her: https://www.tv2.no/a/10611424/ Vis mer

Prinsesse Märtha Louise har etter den seneste stormen rundt forlovedens bruk av og reklame for sin «coronakurerende» medaljong igjen høstet kritikk for ikke å uttrykke sine synspunkter knyttet til forlovedens sterke meninger om alternativ behandling.

Se og Hør har spurt Märtha om hvilken rolle hun har i salget av Dureks medaljonger, men hennes manager har ikke besvart vår henvendelse. Durek Verrett har heller ikke besvart Se og Hørs henvendelser med konkrete spørsmål om medaljongen.

LES OGSÅ: Om kongeparet: - Det ble stille

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer