Prins Harry:

Forside får flere til å sperre opp øynene

En magasinforside av prins Philip går viralt.

DEN GANG DA: Denne magasinforsida av prins Philip går viralt. Faksimile: Match Paris
DEN GANG DA: Denne magasinforsida av prins Philip går viralt. Faksimile: Match Paris Vis mer
Publisert

Kort tid etter den triste nyheten om at prins Philip er død kom, ble det kjent at barnebarnet, prins Harry (36), skulle reise fra USA for å ta et siste farvel med bestefaren i forbindelse med den kommende begravelsen.

36-åringen skal etter alt å dømme allerede være i Storbritannia sammen med resten av den britiske kongefamilien. Etter Philips bortgang har Harry delt flere minneord om prinsen, som ble 99 år.

«Min bestefar var en mann med ære og godt humør. Han hadde skarp humor og kunne få hele oppmerksomheten i ethvert rom på grunn av sin sjarm - også fordi man aldri kunne vite hva hans neste ord skulle bli», het det i minneordene fra prins Harry.

GÅTT BORT: Prins Philip har gått bort 99 år hammel. Se og Hørs kongehusekspert tror dødsfallet kan bli samlende for de britiske kongehuset. Vis mer

Og selv om Philip var gift med Storbritannias monark, dronning Elizabeth (94), later det til at han og kona har hatt et nært forhold til barnebarna.

«Men for meg, som mange av dere som har mistet sine besteforeldre eller andre man har kjær, i smerten vi har opplevd det siste året, var han min bestefar. En grillmester, frekk helt til slutten», het det videre fra Harry, som helt sikkert har lært mye fra bestefaren.

Blåst i bakken

Faktisk likner han bestefaren på flere måter. Nå går nemlig bilder av duoen viralt. Riktignok ikke bilder av de to sammen, men bilder hvor de er slående like.

Den kongelige fotografen Chris Jackson mener til og med at Harry «er» bestefaren som ung. Det etter å ha sett en magasinforside for Match Paris av prins Philip fra 1957 - samme år som han fikk tildelt tittelen «prins» av kona, ifølge Page Six.

Forsiden har Jackson senere delt på Instagram, hvor han skriver at han ble blåst i bakken i det øyeblikket han så det, og i kommentarfeltet trekker de fleste likheter mellom Philip og barnebarnet.

Enkelte måtte se to ganger før de innså hvem som egentlig er avbildet, mens andre mener dette en gang for alle beviser at prins Harry er prins Charles' sønn.

SNAKKER UT: Prins Charles uttaler seg om farens bortgang. Prins Philip ble 99 år gammel. Video: Clarence House TWITTER Vis mer

Avkreftet ryktene

Tidligere har det nemlig blitt heftig spekulert på om 36-åringen er sønn av James Hewitt, som prinsesse Diana i flere år hadde en affære med.

Hewitt sendte sjokkbølger gjennom Storbritannia da han i 1995 fortalte om kjærlighetsforholdet han hadde hatt til nå avdøde Diana på slutten av 80-tallet. I etterkant har han imidlertid ved flere anledninger avkreftet at han fikk barn med Diana.

- Ryktene selger aviser. Det er trolig verre for ham enn for meg, stakkars fyr, har Hewitt tidligere sagt om ryktene og prins Harry.

FLERE RYKTER: Ved flere anledninger har det blitt spekulert på om Diana fikk Harry med James Hewitt. Dette har senere blitt avkreftet. Foto: Ron Dadswell / REX / NTB
FLERE RYKTER: Ved flere anledninger har det blitt spekulert på om Diana fikk Harry med James Hewitt. Dette har senere blitt avkreftet. Foto: Ron Dadswell / REX / NTB Vis mer

Det har flere ganger kommet spørsmål om hvor prins Harry kan ha fått det røde håret fra, men ifølge det gamle bildet av bestefaren kan skeptikerne nå endelig ha fått svar.

På det ovennevnte coveret har nemlig prins Philip rødt skjegg slik som barnebarnet har i dag. Ifølge Page Six var bildet av den avdøde prinsen i utgangspunktet i svart-hvitt.

MISTET PAPPA: Prins Andrew bryter tausheten etter prins Philips bortgang. Foto: Stephen Simpson/Shutterstock/NTB. Video: AP / Dagbladet TV Vis mer

Da prins Harry mintes bestefaren nylig fortalte han at prins Philip har stått fjellstøtt ved dronning Elizabeths side gjennom et 73 års langt ekteskap.

«Akkurat nå vet jeg at han ville sagt til oss alle, med en øl i hånden, 'kom igjen, bare fortsett'! Takk bestefar, for din tjeneste, og for at du alltid har vært deg selv».

LES OGSÅ: Avslører prinsens siste øyeblikk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer