Meghan Markle og prins Harry:

Forlovet seg i kjole til 500 000 kroner

Flere har bitt seg merke i «Suits»-stjernens antrekk på et av de offisielle forlovelsesbildene.

SKILLER SEG UT: Meghan Markles kjole på forlovelsesbildene med prins Harry vekker oppsikt internasjonalt. Foto: Alexi Lubomirski/Courtesy Of Kensington Palace/ Reuters/ NTB scanpix
SKILLER SEG UT: Meghan Markles kjole på forlovelsesbildene med prins Harry vekker oppsikt internasjonalt. Foto: Alexi Lubomirski/Courtesy Of Kensington Palace/ Reuters/ NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Etter at prins Harry (33) og Hollywood-stjernen Meghan Markle (36) annonserte forlovelsen sin i november, har verken pressen eller royalister flest fått nok av dem.

De flotte turtelduene er blitt fulgt med argusøyne den siste tiden, og alt fra kroppsspråket deres til den planlagte julefeiringen med dronning Elizabeth har skapt overskrifter.

Og da Kensington Palace offentliggjorde parets offisielle forlovelsesbilder torsdag, fikk fotografiene - tatt av Alexi Lubomirski - også mye oppmerksomhet.

Saken fortsetter nedenfor.

PENT PAR: Prins Harry og Meghan Markle fotografert ved Frogmore House i Windsor, på ett av sine tre offisielle forlovelsesbilder. Foto: Alexi Lubomirski / AFP/ NTB scanpix
PENT PAR: Prins Harry og Meghan Markle fotografert ved Frogmore House i Windsor, på ett av sine tre offisielle forlovelsesbilder. Foto: Alexi Lubomirski / AFP/ NTB scanpix Vis mer

Verdt over en halv million

For det første har prislappen på Meghans kjole fått enkelte til å sperre opp øynene.

Ifølge britiske Daily Mail er kjolen en eksklusiv haute couture-kreasjon fra Ralph & Russos høst- og vinterkolleksjon fra 2016, og koster 46 650 britiske pund.

Det blir over en halv million i norske kroner, nærmere bestemt 523 753 kroner!

UsWeekly har også omtalt den kostbare kjolen, men nettstedet har satt en enda høyere prislapp på kreasjonen: 75 000 dollar, eller i overkant av 630 000 kroner.

Saken fortsetter under bildet.

KJENDISFAVORITT: Gwyneth Paltrow i en kjole fra Ralph & Russo på Oscar-utdelingen i 2015. Foto: AFP/ NTB scanpix
KJENDISFAVORITT: Gwyneth Paltrow i en kjole fra Ralph & Russo på Oscar-utdelingen i 2015. Foto: AFP/ NTB scanpix Vis mer

Ralph & Russo er for øvrig et populært merke blant kjendisene, og stjerner som Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow og Jennifer Lawrence har iført seg kjoler fra merket på den røde løperen.

Ofte er det slik at stjernene kun låner kostbare designerkjoler når de skal glitre om kapp på filmpremierer og prisutdelinger. Derfor kan det absolutt tenkes at heller ikke Meghan har trengt å åpne lommeboka for å stråle på de ferske forlovelsesbildene.

- Sensuell og glamorøs

Da prins William (35) og hertuginne Kate (35) offentliggjorde sine offisielle forlovelsesbilder i 2010, var alltid stilige Kate iført en kjole fra det britiske merket Reiss til beskjedne 1800 kroner, ifølge People.

Imidlertid er det ikke bare prisen som skiller forlovelseskjolene til Kate og Meghan:

Flere har også bitt seg merke i at amerikanske Meghans kjole er en god del mer dristig enn Kates mer tekkelige og klassiske hvite cocktailkjole.

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det frem at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer

På Twitter er det flere som har kommentert den glitrende, gjennomskinnelige overdelen i skuespillerens fotside Ralph & Russo-kjole, og UsWeekly skriver at Meghan ser mer sensuell og glamorøs ut enn det Kate gjorde for syv år siden.

Daily Mail lister opp flere reaksjoner som har kommet på Twitter, der enkelte mener at Meghans antrekk ikke er helt passende.

En Twitter-bruker mener derimot at den dristige kjolen er nok et tegn på at det britiske kongehuset er i ferd med å bli mer moderne - med henvisning til hvordan Meghan Markle er som type:

- For å forlenge den fantastiske listen: Blandet opphav, skilt, veltalende og frittalende. Meghan Markle har på seg en GJENNOMSIKTIG topp på et av de offisielle forlovelsesbildene sine. Dette blir bare bedre, skriver bokagenten Imogen Pelham.

Saken fortsetter nedenfor.

Spenning rundt brudekjolen

Imidlertid kan det nevnes at det også finnes en viss likhet mellom de to prinsenes forlovelsesbilder.

Både prins William og hertuginne Kate, og prins Harry og Meghan Markle, står i nesten helt samme positur på hvert sitt bilde.

Her er «Suits»-stjernen dessuten iført en hvit genser fra Victoria Beckam over Ralph & Russo-kjolen, slik at hun faktisk matcher hertuginne Kates mer tradisjonelle, hvite Reiss-kjole.

NIKK TIL KATE?: Meghan i en hvit genser på et av forlovelsesbildene. Foto: Alexi Lubomirski/ Reuters/ NTB scanpix
NIKK TIL KATE?: Meghan i en hvit genser på et av forlovelsesbildene. Foto: Alexi Lubomirski/ Reuters/ NTB scanpix Vis mer
LIGNER: William og Kate poserte på en lignende måte for syv år siden. Foto: Mario Testino/ AFP/ NTB scanpix
LIGNER: William og Kate poserte på en lignende måte for syv år siden. Foto: Mario Testino/ AFP/ NTB scanpix Vis mer

Selv om det ikke er helt vanlig at kongelige gifter seg med kjendiser, finnes det selvsagt unntak fra den «regelen». Og da prins Harry og Meghan først møttes, ante han ikke at hun var en kjent, amerikansk tv-stjerne:

- Jeg hadde aldri hørt om Meghan før. Det var definitivt en «blind date», røpet prinsen i parets forlovelsesintervju med BBC i november.

Imidlertid kan det tenkes at Meghans amerikanske røtter sørger for at hun fortsetter å ta utradisjonelle kjolevalg - i hvert fall i det britiske kongehusets målestokk.

Det er blant annet knyttet stor spenning til om hun velger en britisk designer til å lage brudekjolen sin, slik både prinsesse Diana og hertuginne Kate gjorde, eller om hun velger noe helt annet.

LES OGSÅ: - Justin og Selena kranglet om henne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer