Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett:

Forlovelsen vekker oppsikt i utlandet

Den gledelige nyheten blir omtalt bredt i utenlandske medier.

MYE OPPMERKSOMHET: Det er ikke bare her i Norge at forlovelsen får oppmerksomhet. Foto: Babak Golkar / elevateYOU / NTB
MYE OPPMERKSOMHET: Det er ikke bare her i Norge at forlovelsen får oppmerksomhet. Foto: Babak Golkar / elevateYOU / NTB Vis mer
Publisert

Tirsdag kom nyheten om at prinsesse Märtha Louise (50) har forlovet seg med Durek Verrett (47) i Los Angeles. Det tok ikke lang tid fra annonseringen ble kjent til at paret prydet så godt som alle forsider.

Da prinsessen i mai 2019 avslørte at hun hadde funnet lykken med den selvutnevnte sjamanen, kokte det i de fleste mediehus. Det var ikke bare her i Norge nyheten fikk bein å gå på, også i utlandet skapte den norske prinsessen og hennes utkårede overskrifter.

Og nå skaper paret på nytt stort engasjement i utlandet.

KJENDISFEST: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett er forlovet. Disse kjendisene forventer vi i bryllupet. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer

Omtaler ringen

Britiske Hello Magazine er blant dem som omtaler forlovelsen, og lokker blant annet leserne med at man må se bilde av den storslåtte, grønne ringen.

- Den 50-årige kongelige, som tidligere var gift med Ari Behn, stilte opp på et bilde iført en stroppeløs, mønstrete kjole mens hun så inn i øynene til sin forlovede, som hadde på seg hvit skjorte og en svart jakke med blondedetaljer, skriver blant annet Hello Magazine og følger opp:

- Hun hvilte hendene på magen hans og ga fansen en første titt på vintage-ringen hennes.

ABC News har på sin side lagt vekt på at den norske prinsessen har forlovet seg med en amerikaner.

SA FEIL: Kong Carl Gustaf holdt ikke tunga rett i munnen da han holdt tale på nasjonaldagen. Vis mer

- Prinsesse Märtha Louise, datter av norske kong Harald, har forlovet seg med sin amerikanske kjæreste, Durek Verrett, skriver de blant annet.

AP News retter også fokuset mot at prinsessen har valgt en amerikansk kjæreste.

- I tillegg til hennes kongelige plikter, har prinsessen skrevet bøker hvor hun hevder å ha hatt kontakt med engler, deler AP News i sin nyhetsoppdatering om forlovelsen.

- Guru-kjæreste

Britiske Daily Mail har også omtalt forlovelsen, og skriver følgende:

- Prinsesse Märtha Louise av Norge (50) annonserer at hun er forlovet med sin amerikanske, spirituelle guru-kjæreste Sjaman Durek - hvis tilhengere inkluderer Gwyneth Paltrow.

VIL IKKE: I en episode av «Märtha» forteller Märtha Louise hvorfor Durek Verrett ikke vil flytte til Norge. Video: TV 2 Vis mer

Våre svenske naboer har selvfølgelig også fått med seg nyheten, og Expressen har fått tak i en juvelhistoriker for å ta en titt på ringen.

- Det ser ut som en stor smaragd, omfavnet av diamanter. Det er ikke sikkert de sitter fast i en slags eldre symbolikk, men den representerte også ofte troskap og håp, slik safiren også gjorde, forteller juvelhistoriker Elsebeth Welander-Berggren, til den svenske avisa.

Som norske eksperter allerede har vært inne på, uttaler Wlander-Berggren at det er en snakk om en dyrebar ring.

- Det kan jo være en eldre ring som har gått i arv - men det norske kongehuset har alltid vært veldig diskrete med sine smykker, så det er ikke noe jeg kjenner igjen.

OM FRIERI: I et intervju med Vanity Fair avslørte Durek Verrett at han hadde planer om å fri til sin kjæreste, prinsesse Märtha Louise. Vår kongehusekspert svarer på om det i framtiden er mulig at Durek blir prins av Norge. Vis mer

- Utskjelt sjaman

Nyheten har selvsagt også blitt skrevet om i Danmark.

- Etter kjempetragedie: Nå er hun forlovet med utskjelt sjaman, er tittelen danske Ekstra Bladet velger å gå for når de omtaler forlovelsen.

Danske Billedbladet, som fokuserer på nettopp kongelige, er blant de som har gitt saken mye spalteplass.

I tillegg til en sak om selve forlovelsen, som bladet selv omtaler som en kjempenyhet, har de gjort saker på både kronprinsparets uttalelse og kongeparets uttalelse.

DUREK: I en episode av «Helt Harald» fortalte prinsesse Märtha Louise om hvordan hun møtte sjaman Durek. Vis mer

- Slik reagerer Haakon og Mette-Marit på forlovelsen, var tittelen som ble brukt.

Reaksjonen Billedbladet sikter til, er uttalelsen kronprinsparet kom med i en pressemelding tirsdag formiddag.

LES OGSÅ: - Pippa Middleton venter sitt tredje barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer