Kong Harald:

Forlenger sykmeldingen med fire uker

Deler oppdatering om kongen etter kneoperasjonen.

FORLENGET: Kong Harald vil være sykmeldt til og med 14. mars. Foto: Lise Åserud / NTB
FORLENGET: Kong Harald vil være sykmeldt til og med 14. mars. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Fredag ettermiddag melder Kongehuset at kong Harald (83) fremdeles er under opptrening etter kneoperasjonen han nylig gjennomgikk.

«Legene anbefaler ytterligere rehabilitering før Kongen gjenopptar sine konstitusjonelle oppgaver», heter det i pressemeldingen.

Videre opplyses det om at sykmeldingen forlenges til og med søndag 14. mars. Kongen oppholder seg for tiden på Kongsseteren, der han får fysioterapibehandling.

Samme dag som kongen ble operert i kneet opplyste Kongehuset at kongens operasjon var vellykket og at han var i fin form.

I forbindelse med operasjonen ble kongen opprinnelig sykmeldt frem til 14. februar. Kongens sykemelding er nå altså blitt forlenget.

I denne perioden er det kronprins Haakon (47) som fungerer som regent og gjennomfører kongens konstitusjonelle oppgaver.

80-ÅRSDAG: Dronning Margrethe II av Danmark fyller 80 16. april. Egentlig skulle dagen feires med venner og bekjente. Men, som resten av verden har også de kongelige nå måttet ty til digitale løsninger. Video: Det danske kongehus Vis mer

LES OGSÅ: Derfor er bildene av kongeparet spesielle

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer