Meghan og Harry:

Forlater sosiale medier

Hertugparet ønsker ikke lenger å bruke nett-plattformene sine, ifølge avis.

FORLATER SOSIALE MEDIER: Hertuginne Meghan og prins Harry har kvittet seg med sosiale medier. Foto: NTB
FORLATER SOSIALE MEDIER: Hertuginne Meghan og prins Harry har kvittet seg med sosiale medier. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) tar nå et nytt steg for å verne seg selv fra offentligheten. De kommer nemlig ikke lenger til å bruke plattformene Twitter og Facebook.

Det skriver The Times.

Avisa har vært i kontakt med en kilder som forteller at å forlate sosiale medier er en del av deres nye, «progressive» rolle i USA. En annen grunn til at de ikke vil returnere til sine offentlige kontoer er netthatet de gjennomgår.

Hertugparet har ikke selv gitt en offentlig uttalelse om sosiale medier-flukten.

Utsatt for massiv hets

Hertuginne Meghan ble blant annet angrepet av det beryktede mammapolitiet da hun ble mor til Archie (1). Dette snakket hun om i en podkast fjor, hvor hun forklarte at hun var den personen som fikk mest netthets i hele 2019.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

- Det var nesten ikke til å holde ut alt som ble oppfunnet og produsert. Det var så stort at du ikke engang kan forestille deg hvordan det føles. Det spiller ingen rolle om du er 15 eller 25 år, hvis folk sier ting om deg som ikke er sanne, skader det din mentale og følelsesmessige helse, sa hun da.

Ektemannen gikk i fjor ut og ba sosiale medier-gigantene om å ta grep for å stoppe netthatet.

Stille på nett

Det britiske kongehuset har også sett seg nødt til å komme på banen ved tidligere anledninger, og har offentliggjort retningslinjer for hvordan sosiale medier-brukere skal bete seg når de kommenterer på de kongelige innleggene.

Hertugparet har imidlertid vært lite aktive i sosiale medier det siste året. I deres seneste, og nå tilsynelatende siste, Instagram-innlegg står det at følgerne neppe kommer til å se mye til dem på plattformen. Det var i mars.

LES OGSÅ: Se hertugparets nye millionvilla

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer