Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill:

Forlater luksus­leiligheten i London

Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill er på flyttefot.

FLYTTER: Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill flytter fra luksusleiligheten etter familieforøkelsen. Foto: NTB scanpix

FLYTTER: Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill flytter fra luksusleiligheten etter familieforøkelsen. Foto: NTB scanpix

Vis mer
Publisert

I begynnelsen av mars var det stor jubel i Sverige da prinsesse Madeleine (35) og ektemannen Chris O'Neill (43) ble foreldre for tredje gang. Den lille jenta fikk navnet Adrienne Josephine Alice, og er lillesøsteren til prinsesse Leonore (4) og prins Nicolas (2).

En familieforøkelse er koselig, men det skaper naturlig nok logistikkproblemer også. Familien er bosatt i en av verdens dyreste byer, London, der leieprisene på normale familieleiligheter enkelt bikker millionen årlig.

De bor nå i en leilighet i nærheten av Sloane Street, Knightsbridge og Belgravia, men den er angivelig blitt for liten. Ifølge Expressen er nå familien på flyttefot.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sier svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer Vis mer

Flytter fra luksus

Leiligheten er ifølge den svenske avisen på hele 261 kvadrat, og leieprisen er over 40 000 svenske kroner i uken.

Det virker imidlertid å være for lite for en familie på fem. I desember i fjor ble det kjent at det internasjonale paret hadde flyttet til området de nå bor i.

Utleieren ba om hele 170 000 kroner i måneden for leiligheten i det svindyre området. Eiendomseksperter har uttalt at området de nå flytter fra er bebodd av den internasjonale eliten, og at det er et av de dyreste områdene i verden.

FIRE BLE TIL FEM: Familien ble nylig forøket med ett medlem, og derfor har prinsesseparet trolig valgt å flytte nå. Her er familien avbildet under kronprinsesse Victorias 40-årsfeiring. Foto: Sören Andersson / NTB Scanpix
FIRE BLE TIL FEM: Familien ble nylig forøket med ett medlem, og derfor har prinsesseparet trolig valgt å flytte nå. Her er familien avbildet under kronprinsesse Victorias 40-årsfeiring. Foto: Sören Andersson / NTB Scanpix Vis mer

Det var først i 2015 at paret valgte å flytte til London, etter å ha bodd i New York og en kort periode i Sverige. Huset de nå flytter fra består av tre etasjer, og var i ferd med å bli renovert da de flyttet inn i det.

Leiligheten de forlater inneholder tre soverom, tre bad, to stuer og en dobbeltgarasje. Familien har i tillegg kunnet benytte seg fritt av en stor takterrasse.

Likevel virker det som om de 261 kvadratmeterne altså er blitt for små.

Ordknapp

Det er ikke kjent hvor familien på fem nå flytter, men informasjonssjef ved det svenske Slottet, Margareta Thorgren, kan bekrefte overfor Expressen at Madde og Chris fortsatt bor i London.

Utover det er hun ellers ganske ordknapp.

- Jeg kan ikke fortelle hvor paret bor privat. Alt jeg kan bekrefte er at de fortsatt bor i London, forteller hun.

Thorgren ønsker heller ikke å kommentere familiens månedlige boligkostnad på 170 000 svenske kroner.

Takket folket

For to måneder siden tok prinsesse Madeleine med seg vesle Adrienne, samt storesøsknene prinsesse Leonore (4) og prins Nicolas (2), i stallen. Dette postet hun søte bilder av på Instagram.

I slutten av april delte trebarnsmoren også helt nye bilder av den lille hjerteknuseren på sin Facebook-side.

STOLTE FORELDRE: Prinsesse Madeleine og ektemannen Chris O'Neill er tydelige stolte over å ha blitt trebarnsforeldre. Her viser de frem sitt nyeste familiemedlem, prinsesse Adrienne. Foto: Erika Gerdemark
STOLTE FORELDRE: Prinsesse Madeleine og ektemannen Chris O'Neill er tydelige stolte over å ha blitt trebarnsforeldre. Her viser de frem sitt nyeste familiemedlem, prinsesse Adrienne. Foto: Erika Gerdemark Vis mer

- Tusen takk for all vennlighet som har blitt vist oss i forbindelse med fødselen av vår yngste datter Adrienne, skriver hun sammen med et bilde av seg selv, ektemannen og babyen, og et i farger som tydelig viser frem barnets fjes.

Prinsesse Madeleine deler ofte bilder av barna sine i sosiale medier. Like før datteren Adrienne ble født, lagde prinsessen en egen Instagram-konto. For å feire babyens første uke, delte hun et nytt bilde av den vesle jenta.

NYDELIG: Et av bildene viser at den nyfødte prinsessen sover trygt i mammas armer. Foto: Erika Gerdemark
NYDELIG: Et av bildene viser at den nyfødte prinsessen sover trygt i mammas armer. Foto: Erika Gerdemark Vis mer

«En uke gammel i dag!», skrev den stolte trebarnsmoren.

Babybildet høstet inn mange likerklikk, i tillegg til godt over 700 kommentarer.

Siden familiens nye øyensten kom til verden, har verden allerede fått se flere bilder av henne. Det første bildet ble tatt av pappa Chris O'Neill.

One week old today!

Et innlegg delt av Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden)

Uvanlig navnevalg

Familien bor som kjent til vanlig i London, men dro hjem til Sverige i forkant av fødselen. Da navnet på den nye prinsessen ble kjent, uttalte Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle at navnet var uventet.

- Adrienne er et uventet navn, som ikke er vanlig i Sverige. Det er likevel ikke overraskende at Madeleine og Chris har valgt litt utenom det vanlige, sa hun og fortsatte:

- Leonore var heller ikke et tradisjonelt valg, men et navn prinsesseparet likte godt. Alice og Josephine er derimot navn med familietilknytning. Madeleines mormor het Alice, mens Chris' farmor het Josephine.

Vis mer Vis mer Vis mer

Kritikk

Den nybakte faren, Chris O'Neill, møtte pressen etter at datteren var født, og da uttalte han stolt at babyen ligner på sønnen, prins Nicolas (2).

- Hun er veldig søt. Jeg kan ikke si mer enn det, vi har ikke sett øyenfargen ennå. Hun har mer hår enn Nicolas. Svart hår. Hun er søt, sa han, ifølge Aftonbladet.

Det har imidlertid ikke bare vært fryd og gammen for prinsesseparet etter at datteren kom til verden.

I etterkant av fødselen opplevde prinsessen imidlertid å få krass kritikk for at hun skal ha fått spesialbehandling under fødselen på Danderyds sjukhus. Flere mente også at hun skal ha tatt plassen fra andre fødende kvinner på sykehuset.

Dette fikk kongehuset til å svare tilbake.

- Den informasjonen jeg har, er at mange steder (sykehus, journ.anm.) var tilgjengelige rundt fødselen til prinsesse Madeleine og hun tok ingen andres plass. Prinsessen dro på sykehuset for å føde sitt barn, slik alle mødre har rett til å gjøre, sier det svenske hoffets informasjonssjef, Margareta Thorgren, ifølge Expressen.

I likhet med hoffet, avviste også Danderyds sjukhus at prinsesse Madeleine skal ha fått særbehandling.

LES OGSÅ: Først etterpå så fotografen hva han hadde fanget

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer