Prinsesse Marie:

- Forholdet er komplisert

Kongehuset deler bilder av jubilantene.

ROLIG FEIRING: Prinsesse Marie feirer bursdagen sin i det stille. Her med prins Joachim. Foto: Bertrand GUAY / AFP / NTB
ROLIG FEIRING: Prinsesse Marie feirer bursdagen sin i det stille. Her med prins Joachim. Foto: Bertrand GUAY / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Mandag er ingen vanlig dag for danske prinsesse Marie - hun fyller nemlig 47 år.

Prinsessen, hvis fulle navn er Marie Agathe Odile, er opprinnelig fra Frankrike. I 2008 giftet hun seg med dronning Margrethes (82) yngste sønn, prins Joachim (53).

Tradisjon tro deler kongehuset et nytt bilde av «bursdagsbarnet» på Instagram, og i kommentarfeltet strømmer det inn lykkeønskninger til den danske prinsessen.

Ifølge Billed-Bladet blir det en roligere feiring hjemme i Paris på den store dagen. Her bor prinsesse Marie sammen med Joachim, og deres felles barn komtesse Athena (11) og greve Henrik (13).

Flere bursdagsfeiringer

Feiringen blir trolig ikke så lang, da prins Joachim allerede tirsdag må hjem til Danmark.

HARNISK: En casino-reklame vekker oppsikt i Danmark. Flere mener at den ene figuren i reklamen er dronning Margrethe av Danmark. Vis mer

- Fra og med i morgen skal han nemlig være riksforstander noen dager, noe som betyr at både dronningen og kronprinsparet er utenlands. Det vites ikke hvor de skal, men vi vet at dronning Margrethe vanligvis er på vinterferie i Norge på denne tiden, kan Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle fortelle.

Det er ikke mangel på bursdager i det danske kongehuset om dagen. Søndag var det nemlig kronprinsesse Mary det ble flagget for - da fylte hun 51 år.

Også dette ble markert med et bilde av kronprinsessen i sosiale medier.

Vagle kan fortelle at kronprinsessens feiring, i likhet med Maries, var av det roligere slaget.

- I år foregikk det hele privat, og for alt vi vet var hun allerede dratt utenlands.

Uro i familien

- Det slår meg alltid med de to svigerinnene, som har bursdag så tett, hvor mye de ligner på hverandre utseendemessig, sier Vagle.

Samtidig spør kongehuseksperten seg selv om likheten mellom de to prinsessene kanskje stopper der.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

- Det har i hvert fall vært sagt at de to har et anstrengt forhold, samtidig sier riktig nok andre at de har god kjemi. Det uansett ingen tvil om at den siste tiden har vært vanskelig, fortsetter hun og refererer til de noe turbulente siste månedene i kongehuset.

I september kom nemlig sjokkbeskjeden om at dronning Margrethe hadde bestemt at barna til prins Joachim fratas titlene sine fra og med 1. januar 2023.

Han har sønnene greve Nikolai (23) og greve Felix (20), fra ekteskapet med grevinne Alexandra (58), i tillegg til sine to barn greve Henrik (13) og komtesse Athena (11) med prinsesse Marie.

I mediene la ikke prinsen skjul på at morens avgjørelse hadde såret ham, og senere beklaget dronningen for at ting ble som de ble.

Vagle kan fortelle at etter at dronningen fjernet titlene til prinseparets barn har det vært uro i den danske kongefamilien.

- Og i den forbindelse sa faktisk Marie at forholdet til kronprinsparet, altså Mary og Fredrik, er komplisert.

LES OGSÅ: Slik bor de på Skaugum

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer