OFFISIELT OPPDRAG: Fredag var prinsesse Märtha med på feiringen av Norsk Epilepsiforbund sitt 40-årsjubileum. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
OFFISIELT OPPDRAG: Fredag var prinsesse Märtha med på feiringen av Norsk Epilepsiforbund sitt 40-årsjubileum. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

- Fordommer og myter gror best der hvor kunnskapen er lav

Forrige helg arrangerte Märtha Louise og engleskolemakkeren seminar med et medium som snakker med de døde. I dag feirer hun epilepsiforbundets jubileum i kraft av sin prinsesserolle.

Publisert

SEOGHØR.NO: Det har stormet rundt prinsesse Märtha Louise (42) den siste uken, etter at hun sist helg arrangerte et seminar med det verdenskjente og selvutnevnte mediumet Lisa Williams.

PÅ TALERSTOLEN: Märtha snakket til de oppmøtte under fredagens markering. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
PÅ TALERSTOLEN: Märtha snakket til de oppmøtte under fredagens markering. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

Williams hevder at hun kan kommunisere med døde, noe som har skapt store reaksjoner fra både skeptikere og i Den norske kirke.

I dag er imidlertid prinsessen Märtha Louise på jobb i kraft av sin prinsesserolle. Norsk Epilepsiforbund er 40 år, og i den forbindelse går deres jubileumskonferanse av stabelen på hotell Bristol i Oslo.

Prinsessen er forbundets høye beskytter, og var selvskreven gjest. I tillegg til å holde en hilsen under åpningen, deltar hun også under den første fagdelen av konferansen.


På forhånd har Märtha stilt opp til et intervju med forbundets jubileumsmagasin. Her er prinsessen opptatt av avlive myter:

- Fordommer og myter gror best der hvor kunnskapen er lav, derfor tror jeg det er viktig at flere får økt kunnskap om epilepsi, sier hun.

Hun forteller også at hun har hatt en venninne med epilepsi på barneskolen, og at dette gjorde noe med hennes engasjement. Hun er glad for å i dag støtte epilepsiforbundets arbeide med å være deres høye beskytter:

- Det som er så fint med å være beskytter for pasientorganisasjoner, er at jeg blir kjent med mennesker og grupper som ikke er så synlige ellers. Jeg har alltid interessert meg for mennesker som er annerledes enn meg selv og det er spennende og berikende å utvide mine egne horisonter slik at jeg lettere kan sette meg inn i deres situasjon, sier hun til jubileumsmagasinet.

LES OGSÅ: - Prinsessen er kjempemodig

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer