Prinsesse Eugenie og Jack Brooksbank:

- Forbered dere på det verste

Avslører kongelig corona-drama i kulissene.

GODT GIFT: Jack Brooksbank giftet seg med dronning Elizabeths barnebarn prinsesse Eugenie i 2018. Nå er det blitt kjent at prinsessens svigerfar, George Brooksbank, tidligere i år ble smittet av coronaviruset. Foto: NTB Scanpix
GODT GIFT: Jack Brooksbank giftet seg med dronning Elizabeths barnebarn prinsesse Eugenie i 2018. Nå er det blitt kjent at prinsessens svigerfar, George Brooksbank, tidligere i år ble smittet av coronaviruset. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Coronaviruset diskriminerer ingen. I takt med at viruset har spredd seg rundt i verden de siste månedene, har det stadig kommet nye meldinger om at store kjendiser og kongelige har blitt smittet.

Flere kongehus har fått påvist smitte i de kongelige rekker. Sist ut var det belgiske kongehuset. Prins Laurent (56) bekreftet tidligere i mai at familien var smittet, men at de ikke visste hvordan det hadde skjedd. Det har også vært smitte i det spanske kongehuset, samt i fyrstedømmet Monaco - hvor ingen ringere enn fyrst Albert (62) fikk påvist coronaviruset.

Heller ikke verdens mest konservative kongefamilie har vært skånet for viruset som har satt verden på hodet. Prins Charles (71) av Storbritannia ble smittet i mars, men ble raskt friskmeldt.

KLAPPER: Barna til Kate og William klapper for helsepersonell på grunn av corona-situasjonen. Vis mer

Også prinsesse Eugenies (30) svigerfar George Brooksbank (71) har vært smittet - men hos ham har tilstanden vært langt mer alvorlig, skriver The Telegraph. Ifølge avisen ble 71-åringen syk under en reise til Frankrike i mars, og ble behandlet for coronaviruset på sykehus i hele ni uker.

Under sykdomsforløpet skal prinsesse Eugenie og ektemannen Jack Brooksbank (34) ha blitt bedt om å «forberede seg på det verste», ifølge The Telegraph.

SVIGERFAR: Prinsesse Eugenies svigerfar George Brooksbank ankommer bryllupet til sønnen Jack og prinsessen i oktober 2018. Foto: NTB Scanpix
SVIGERFAR: Prinsesse Eugenies svigerfar George Brooksbank ankommer bryllupet til sønnen Jack og prinsessen i oktober 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Skylder dem livet

71-åringen fikk intensivbehandling, og måtte ha hjelp til å puste i fem uker mens han var innlagt på Chelsea and Westminster Hospital i London. Senere forbedret tilstanden seg gradvis, og nå takker Brooksbank helsepersonellet for at han er i live.

- Måten jeg ble behandlet på var utrolig. Ingenting var for mye trøbbel, og aldri fikk jeg følelsen av mangel på hjelp fra leger eller sykepleiere, eller inntrykk av at tjenesten på noe måte var presset, sier prinsesse Eugenies svigerfar ifølge The Telegraph.

- Jeg skylder dem livet mitt, legger 71-åringen til, som nå er i god form igjen etter sykehusoppholdet.

George Brooksbank har hatt behov for å bruke stokk etter sykdommen, men sier at han håper å kunne gå selv i løpet av neste uke. Lungekapasiteten hans er også tilbake til normalen. Kona hans Nicola Brooksbank (67) fikk også påvist coronaviruset, men hadde ikke behov for behandling på sykehus.

BEGGE BLE SYKE: Også Georges kone Nicola fikk påvist coronaviurset, men hun hadde ikke behov for behandling på sykehus. Foto: NTB Scanpix
BEGGE BLE SYKE: Også Georges kone Nicola fikk påvist coronaviurset, men hun hadde ikke behov for behandling på sykehus. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det var i oktober 2018 prinsesse Eugenie giftet seg med Nicola og George Brooksbanks sønn, Jack - og dermed ble deres svigerdatter. Prinsesse Eugenie er datter av Sarah Ferguson (60) og prins Andrew (60), og er dermed et av barnebarna til Storbritannias overhode, dronning Elizabeth (94).

Avlyste bryllupet

Det er ingen tvil om at coronaviruset preger livet i de kongelige kretser om dagen. Dronning Elizabeth har trukket seg tilbake til Windsor Castle, og lever for tiden svært tilbaketrukket grunnet pandemien - og det er ikke forventet at hun og ektemannen prins Philip (98) returnerer til London med det første.

Prinsesse Eugenies søster, prinsesse Beatrice (31) så seg også nødt til å avlyse bryllupet med Edoardo Mapelli Mozzi (36), som opprinnelig skulle ha stått 29. mai.

- Det er ingen planer om å bytte lokaler eller å holde et større bryllup. De tenker ikke engang på bryllupet sitt slik det er nå. På et tidspunkt vil de gjøre om på planene, men ikke foreløpig, fortalte en av parets talspersoner til People i april.

80-ÅRSDAG: Dronning Margrethe II av Danmark fyller 80 16. april. Egentlig skulle dagen feires med venner og bekjente. Men, som resten av verden har også de kongelige nå måttet ty til digitale løsninger. Video: Det danske kongehus Vis mer

Coronaviruset har også preget en rekke andre kongehus i Europa. Som nevnt er det belgiske kongehuset nå rammet, og i slutten av mars ble det kjent at prinsesse Maria Theresa de Bourbon Parma av Spania hadde gått bort etter å ha blitt smittet, 86 år gammel. Hun var en av kong Felipes (52) slektninger.

I Norge har vår egen kongefamilie smått begynt å delta på arrangementer igjen, etter at de avlyste alle oppdrag i mars. Kongefamilien var blant annet å se på Akershus festning på frigjøringsdagen 8. mai, samt ulike steder på nasjonaldagen 17. mai.

LES OGSÅ: Tysk prins (55) er død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer