Kong Charles:

Før sjokkbeskjeden: -Vær stille

Kong Charles fikk vite om morens tilstand nærmest samtidig med offentligheten.

TOK FARVEL: Kong Charles rakk å ta farvel med sin mor, dronning Elizabeth. Foto: Chris Jackson/AP/NTB
TOK FARVEL: Kong Charles rakk å ta farvel med sin mor, dronning Elizabeth. Foto: Chris Jackson/AP/NTB Vis mer
Publisert

Tidlig torsdag ettermiddag 8. september gikk Buckingham Palace ut med en uttalelse om at dronningens leger var bekymret for helsa hennes og anbefalte medisinsk overvåkning.

Flere medlemmer fra den britiske kongefamilien dro dermed i hui og hast mot Balmoral-slottet i Skottland, der dronning Elizabeth levde sine siste timer.

Det skal imidlertid kun ha vært to av dronningens barn, kong Charles (73) og prinsesse Anne (72), som skal ha rukket å ta farvel.

Det tok få timer fra offentligheten ble opplyst om at legene var bekymret for dronningens helse, til hun tok sitt siste åndedrag.

Det avslører journalist Jenna Bush Hager, som var sammen med kong Charles og dronning Camilla da de ble opplyst om dronningens tilstand. Det forteller hun til Independent.

Fikk beskjed om å være stille

Hager var i Skottland for å intervjue dronning Camilla (75) om hennes online bokklubb.

Kvelden i forkant spiste hun middag med kong Charles.

- Vi hadde en kjempefin samtale, som jeg vil holde for meg selv. Han elsker foreldrene sine, begge to, og han snakket med stor beundring om familien, moren og faren, forteller Hager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.