Kong Charles:

- For nært virkeligheten

Kongehusekspert tviler på at kong Charles vil se «The Crown».

UKOMFORTABELT: Kongehusekspert tror det blir ukomfortabelt for den britiske kongefamilien å se den nye sesongen av Netflix-serien. Foto: AP Photo/Martin Meissner, Pool
UKOMFORTABELT: Kongehusekspert tror det blir ukomfortabelt for den britiske kongefamilien å se den nye sesongen av Netflix-serien. Foto: AP Photo/Martin Meissner, Pool Vis mer
Publisert

For kort tid siden ble traileren til sesong fem av den populære Netflix-serien «The Crown» sluppet, og mange fans gleder seg til å se fortsettelsen av serien som er inspirert av det britiske kongehuset.

En som trolig ikke gleder seg til den nye sesongen er kong Charles (73).

Kongehusekspert Katie Nicholl uttaler til ET at hun ikke tror britenes nye konge kommer til å se den nye sesongen av serien som utspiller hans families historie.

- Han har sett de tidligere sesongene av «The Crown», og han likte det. Men jeg tror forrige sesong ble litt for nær virkeligheten, hevder Nicholl.

PREMIERE: Sesong 5 av «The Crown» har premiere på Netflix 9. november. Video: Netflix Vis mer

- Ukomfortabel

Den kommende sesongen, som har premiere 9. november, skal nemlig fokusere på en vanskelig tid for kongen, nemlig da han og prinsesse Diana gikk gjennom sin svært offentlig skilsmisse på tidlig 90-tallet.

Serien vil også ta for seg kong Charles' affære med det som skulle bli hans kommende kone, Camilla Parker Bowles (75), og hvordan Diana håndterte det.

Kongehusekspert Nicholl forteller at det var en dårlig periode for den britiske kongefamilien, og tror det vil være vanskelig for kongen å gjenoppleve skandalene gjennom serien.

- Vi kommer nok kanskje aldri til å finne ut av om kongen ser på serien, sier hun.

UTRADISJONELL: Kong Charles III skaper nok en gang overskrifter, denne gangen etter sitt møte med Strobritannias statsminister Liz Truss. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

Og trolig er det ikke bare kong Charles som kommer til å unngå å se den nye sesongen - Nicholl tror også det vil være vanskelig for prins Harry (38) og prins William (40) å se historien om foreldrene sine bli tatt opp enda en gang.

- Jeg tror sesongen vil være veldig ukomfortabel å se for både prins William og prins Harry også, hvor øyeblikkene som leder opp til deres mor sin død utspiller seg på skjermen. Dianas dødsfall og den sjokkerende bilulykken som hun døde i vil også dekkes av serien, men ikke før sjette sesong, som også blir den siste, sier Nicholl.

«Grusomt urettferdig»

Til tross for at serien som dramatiserer livet til dronning Elizabeth og hennes regjeringstid har blitt møtt med stort engasjement, har Netflix-serien også blitt kritisert.

KRITISERES: Lørdag 10. september signerte kong Charles dokumentene som skal gjøre han til konge av Storbritannia. Fra seansen har to klipp gått viralt. De er sett over 22 millioner ganger på Twitter. Vis mer

Flere har nemlig kommentert at Netflix ikke gjør det klart overfor seerne at «The Crown» er en fiksjon som kun baserer seg på historien.

I 2020 tok den daværende britiske kulturministeren Oliver Dowden til orde for at Netflix bør legge inn en advarsel, og for kort tid siden omtalte skuespiller Judy Dench (87) serien som «grusomt urettferdig».

- Jo nærmere dramaet kommer til nåtiden, desto mer villige ser det ut til at det visker ut linjene mellom historisk nøyaktighet og rå sensasjonslyst, skrev Dench i et innlegg i The Times.

Nå kan det imidlertid se ut til at Netflix har snudd. Ifølge BBC har strømmetjenesten nemlig lagt på en advarsel på traileren av sesong 5.

LES OGSÅ: Vill teori går viralt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer