Prinsesse Madeleine:

Følte seg tvunget til å bryte baby-tradisjon

Den svenske kongefamilien hadde ikke planlagt å røpe Madeleines glade nyhet i helgen.

- FRA FIRE TIL FEM: Prinsesse Madeleine og ektemannen Christopher O'Neill venter sitt tredje barn. Her med barna Leonore (3) og Nicolas (2) på prinsesse Victorias 40-årsdag i juli. Foto: NTB Scanpix
- FRA FIRE TIL FEM: Prinsesse Madeleine og ektemannen Christopher O'Neill venter sitt tredje barn. Her med barna Leonore (3) og Nicolas (2) på prinsesse Victorias 40-årsdag i juli. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Søndag kveld gikk det svenske hoffet ut med pressemeldingen om at prinsesse Madeleine av Sverige (35) og ektemannen Christopher O'Neill (43) venter sitt tredje barn.

- Prinsessen har det bra og fødselen ventes i mars, sa det svenske hoffets informasjonssjef Margareta Thorngren til Aftonbladet.

På sin Facebook-profil bekreftet også Madeleine nyheten:

- Jeg og Chris er henrykt over å meddele at jeg er gravid. Vi gleder oss til at fire blir fem!

- Begynte å bli kjent

I dag avslører imidlertid hoffet selv at nyheten overhodet ikke var planlagt, ifølge Hänt.

GRAVID: Prinsesse Madeleine og Christopher O'Neill venter sitt tredje barn. Foto: NTB Scanpix
GRAVID: Prinsesse Madeleine og Christopher O'Neill venter sitt tredje barn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Normalt blir ikke kongelige beskjeder eller pressemeldinger offentligjort i helgene eller så sent på kvelden. Dessuten skal ikke prinsesse Madeleine føde før i mars 2018, og det er høyst uvanlig at en kongelig graviditet blir avslørt så tidlig.

- Vi fikk indikasjoner på at denne informasjonen begynte å bli kjent, sier Margareta Thorngren til Expressen, men vil ikke spesifisere hva slags informasjon det gjelder.

- På hoffet vil vi være proaktive i kommunikasjonen og da tok vi en beslutning at det var bedre å gi korrekt informasjon på én gang og at det kommer fra riktig kilde - det vil si hoffet, sier hun til avisen.

Delte nyheten over lunsj

At kongeparets sjuende barnebarn er på vei, var imidlertid ikke en nyhet for kongefamilien, avslører Margareta.

Madde har selv fortalt familien om graviditeten, og de var naturligvis glade på prinsessens vegne.

Hänt spekulerer også i om hoffets avsløring kan ha kommet så brått på fordi Madde delte nyheten til vennene sine over lunsj på Hotel Diplomat i Stockholm på søndag.

Saken fortsetter nedenfor.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sier svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer Vis mer

En ikke navngitt kilde som var i samme restaurant som prinsessen sier til Aftonbladet at vennene hadde gratulert henne og at hun hadde «virket veldig glad».

Fra før har prinsesse Madeleine og Christopher datteren Leonore (3) og sønnen Nicolas (2).

Sistnevnte ble født kun to dager etter at Sofia og Carl Philip giftet seg i juni 2015.

Gjorde narr av babymagen

Nyheten om graviditeten kommer mens svenskene venter spent på at prinsesse Sofia (32), kona til prins Carl Philip (38), skal føde sitt andre barn.

Prinsesse Sofia og prins Carl Philip avslørte at de skulle bli foreldre for annen gang i mars i år, og hun har termin i september.

- Vi er glade for å kunne fortelle at vi venter barn, et søsken til Prins Alexander (11 mnd.). Vi ser fram til å ønske et nytt familiemedlem velkommen, sa prins Carl Philip og prinsesse Sofia i en pressemelding på kongehusets nettsider.

Saken fortsetter nedenfor.

BABYMAGE: Prinsesse Sofia har ved flere anledninger vist sin voksende babymage. Her under feiringen av Dronning Sonja og Kong Haralds 80-årsdag. Foto: NTB scanpix
BABYMAGE: Prinsesse Sofia har ved flere anledninger vist sin voksende babymage. Her under feiringen av Dronning Sonja og Kong Haralds 80-årsdag. Foto: NTB scanpix Vis mer

I starten av august hadde Sofia et av sine siste offisielle oppdrag før hun gikk ut i mammaperm.

Anledningen var et miljøseminar for hennes hjelpeorganisasjon Project Playground. På den offisielle fotograferingen til arrangementet hadde prinsessen ingen problemer med å tøyse om den tydelige gravidmagen.

- Jeg får prøve å holde magen inne, fortalte hun lattermildt til pressen under fotoseansen, ifølge Expressen.

LES OGSÅ: Strålte på fest etter babyavsløring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer