Prins Harry og hertuginne Meghan:

- Følte seg fanget

Bokbombe i Storbritannia med detaljer om tiden før hertugparet valgte å trekke seg fra sine kongelige plikter.

KRITIKK: Prins Harry og hertuginne Meghan har måttet tåle mye kritikk etter at de valgte å fraskrive seg sine kongelige plikter. Foto: Kirsty O'Connor/Pa Photos/NTB
KRITIKK: Prins Harry og hertuginne Meghan har måttet tåle mye kritikk etter at de valgte å fraskrive seg sine kongelige plikter. Foto: Kirsty O'Connor/Pa Photos/NTB Vis mer
Publisert

Det er en kjent sak at det har stormet rundt prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41) en stund. Hertugparet har måtte tåle mye kritikk etter at de i 2020 valgte å fraskrive seg sine kongelige plikter.

At forholdet mellom Harry og Meghan og resten av kongefamilien skal være av det kalde slaget, har blitt heftig diskutert i pressen helt siden.

- Var ulykkelige

I et utdrag fra den kommende boken «Courtiers: The Hidden Power Behind The Crown», publisert av The Times, hevdes det at Harry, allerede i jula 2019, sendte en e-post til sin far kong Charles.

I den fortalte han at han og Meghan var ulykkelige, at deres nåværende rolle i kongefamilien «ikke fungerte for dem», og at de ønsket å bosette seg i Nord-Amerika permanent, i håp om at det kunne ordnes over e-post før de dro tilbake til Storbritannia.

FRUSTRERT: Her blir Storbritannias Kong Charles frustrert under signering. Video: Reuters / UK POOL Vis mer

Det skal hertugparet ha fått beskjed om at ikke var mulig, og at det krevde opp til flere familiemøter. Problemet: første mulige dato var 29. januar 2020.

At flere familieforhandlinger ville være nødvendig, og at en slik avgjørelse kan ta uker å løse, falt tilsynelatende i dårlig jord hos Harry.

Harry skal derfor ha avtalt et privat møte med bestemoren, dronning Elizabeth, i håp om å få fart på sakene.

- MOTBYDELIG: En gruppe briter Dagbladet snakket med på gata i London, etter dronning Elizabeths begravelse, er ikke nådig i kritikken av sine egne medier. Vis mer

Følte seg fanget

Videre skriver The Times at heller ikke dette gikk etter planen, og at hertugparet skal ha fått beskjed om at dronningen blandet dager i kalenderen sin og ikke hadde tid til å snakke likevel.

Ifølge boken skal det ha gjort Harry svært opprørt. Han mente dette var usant og at det var hoffmennene som stoppet møtet, fordi de fryktet at det var et forsøk på å få dronningen på deres side før familiemøtene.

At kongehuset virket lite fleksible eller interessert i å finne en løsning fort skal ha ført til at hertugparet følte seg fanget, misforstått og ulykkelig, skal vi tro boken.

KRITISERES: Lørdag 10. september signerte kong Charles dokumentene som skal gjøre han til konge av Storbritannia. Fra seansen har to klipp gått viralt. De er sett over 22 millioner ganger på Twitter. Vis mer

Videre påstås det at Meghan Markle trodde hun ville bli «Storbritannias svar på Beyoncé» da hun giftet seg med prins Harry. Det før hun fant ut at hun hatet de strenge protokollene og reglene for de kongeliges liv.

Det skal være en av grunnene for at hertugparet, i januar 2020, valgte å trekke seg fra sine kongelige plikter.

LES OGSÅ: Vil ansette familiemekler

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer