- Følte jeg tok livet av flere

Mette-Marit ble kastet ut på dypt vann, da kronprinsparet besøkte Mekong-elven i Vietnam. Se video!

SEOGHØR.NO: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit avsluttet i dag sitt offisielle besøk til Vietnam.

Siste post på programmet var vaksinering av fisk ved Mekong-elva.

MED HJELM: Mette-Marit fulgte interessert med da hun ble vist rundt langs Mekong-elven. Foto: Julian Parker/UK Press Ltd
MED HJELM: Mette-Marit fulgte interessert med da hun ble vist rundt langs Mekong-elven. Foto: Julian Parker/UK Press Ltd Vis mer

Det norske firmaet Pharmaq jobber med å få fisken i deltaet vaksinert mot sykdommer, noe som også vil gjøre innbyggerne som spiser fisken friskere.

Etter en kort innføring tok Mette-Marit og Haakon på seg hansker og hjalp til  sammen med de lokale arbeiderne på Mekong-bredden.

-Jeg følte at jeg tok livet av flere enn jeg vaksinerte. Men det gikk veldig greit, jeg fikk teken på det, sa Mette-Marit på pressemøtet etterpå.

Kronprinsparet har vært døråpnere for norsk næringsliv i Vietnam, og i formiddag fikk vi se det aller første konkrete resultatet da en avtale ble signert under lunsjen til Haakon og Mette-Marit i Reunification Palace.

-Vi har hatt det veldig fint her, avsluttet paret før de ble fraktet tilbake til Ho Chi Minh City med politieskorte med sirener og blinkende lys.

Kronprinsparet møtte pressen i Hanoi

LES OGSÅ: Mette-Marit dukket opp i Pias kjole