INVITERT: Tidligere i sommer ble det kjent at utenriksminister Jonas Gahr Støre har pleid et nært vennskap med det norske kronprinsparet de siste årene. Lørdag er de kongelige invitert i Støres private bursdagsfest. Her er de avbildet sammen i 2004.  Foto: SCANPIX
INVITERT: Tidligere i sommer ble det kjent at utenriksminister Jonas Gahr Støre har pleid et nært vennskap med det norske kronprinsparet de siste årene. Lørdag er de kongelige invitert i Støres private bursdagsfest. Her er de avbildet sammen i 2004. Foto: SCANPIX Vis mer

- Folkekongen Olav ville snudd seg i graven

Frp-topp mener kronprinsparet ikke burde delta i Støres private 50-årslag.

SEHER.NO:  Onsdag fylte utenriksminister Jonas Gahr Støre 50 år, og førstkommende lørdag har han invitert om lag 100 personer til en privat bursdagsfeiring.

Blant de inviterte er da kronprins Haakon (37) og kronprinsesse Mette-Marit (37), som tidligere har fått mye oppmerksomhet for sitt nære vennskap med utenriksministeren og hans kone, Marit Slagsvold (48).

Det at Støre pleier et nært forhold til de unge kongelige, og har invitert dem i sin private bursdagsfeiring, har vekket reaksjoner, også på Stortinget.

Og i dagens VG går Frp-topp og Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde hardt ut og sier at han mener kronprinsparet ikke burde delta i feiringen.

Ifølge Tybring-Gjedde bryter nemlig Haakon og Mette-Marit med det norske kongehusets folkelige tradisjoner om de fester med Støre.

- Jeg tror folkekongen Olav ville snudd seg i graven av å se kronprinsen og kronprinsessen i det selskapet. Det ville aldri skjedd i hans tid, sier Frp-toppen til VG.

Tyring-Gjedde mener også at kronprinsparet lar seg bruke i Ap-statsrådens maktspill, og at de inviterte i bursdagsfeiringen ikke representerer folket, og derfor ikke er en sosial sammenheng de kongelige bør delta i.

- Dette oser av sammenblanding av kongehuset og regjering. Dette er overklassen som samler de mektige til fest. Det er en patetisk politisk korrekt forsamling som ikke har noe annet idéfelleskap enn en oppfatning om at alle kulturuttrykk er like gode og en ukritisk drøm om å hjelpe de fattige. Jeg mener Jonas Gahr Støre burde holdt seg for god for å sette både kronprinsparet og folket i forlegenhet ved å invitere dem på denne måten, sier han.

Hverken Jonas Gahr Støre eller Slottet har ønsket å kommentere saken.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: - Har ikke holdt vennskapet skjult