Durek Verrett:

- Folk sier at ingen «n****» skal inn på Slottet

Durek Verrett forteller om rasistiske bemerkninger i nytt intervju.

SNAKKER UT: I et større intervju med The Times forteller Durek Verrett at han opplevd rasistiske bemerkninger i kjølvannet av all oppmerksomheten rundt ham og prinsesse Märtha Louise. Foto: NTB Scanpix
SNAKKER UT: I et større intervju med The Times forteller Durek Verrett at han opplevd rasistiske bemerkninger i kjølvannet av all oppmerksomheten rundt ham og prinsesse Märtha Louise. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Märtha Louise (47) og kjæresten, «sjamanen» Durek Verrett (44), har siden offentliggjøringen av forholdet fått enorm oppmerksomhet internasjonalt.

Paret har dominert nyhetsbildet i form av utleverende intervjuer, temperamentsfulle debatter, og ikke minst har de preget spaltene med sin mye omtalte foredragsturné.

I et større intervju med The Sunday Times, først omtalt av Nettavisen her til lands, snakker sistnevnte nå ut om kjærligheten for prinsessen, men også om den tidvis turbulente reisen han har vært gjennom de siste månedene.

PRINSESSEN: Märtha Louise og kjæresten Durek Verrett gjestet God Morgen Norge på TV 2 torsdag 16. mai. Video: TV 2 Se hele saken her: https://www.tv2.no/a/10611424/ Vis mer

Dette skal blant annet inkludere grov rasisme.

- Folk sier at de vil henge meg fra et tre, at ingen «n****» skal inn på Slottet, sier 44-åringen til avisen.

Paralleller til hertuginne Meghan

Verrett forteller at han er blitt omtalt som «den neste Meghan Markle», og refererer til de rasistiske bemerkningene hun har opplevd i kjølvannet av å gifte seg med prins Harry.

- Det er en prøvelse for flere at en farget person kommer inn i kongefamilien, sier han.

Videre mener Verrett derimot at prins Harry kommer lettere unna enn det eksempelvis Märtha Louise gjør.

- Folk er ukomfortabel med at en hvit kvinne velger en mørkhudet mann som er «sjaman» og sjelseksuell. Det skaper bølger. Vi endrer ting ved å være forelsket. (...) Folk er konstant på en heksejakt. Det har ingenting med meg og Märtha å gjøre. Det har med dem å gjøre.

- Svekker monarkiet

Nylig kom det fram, i en undersøkelse utført av Ipsos i regi av Dagbladet, at 45 prosent av nordmenn mener prinsesse Märtha Louises valg av den amerikanske «sjamanen» Durek Verrett til kjæreste bidrar til å svekke monarkiets status i Norge.

Durek Verrett forklarte da at han ikke er bekymret over tallene fra Ipsos-undersøkelsen. Han besvarte Dagbladets henvendelse i form av en serie talemeldinger på sin verifiserte Instagram-konto.

«SJAMAN»: Durek Verrett (44) er selverklært «sjaman». Slik er metodene hans. Video: Shamandurek Vis mer

- Monarkiet vil bestå. Det norske folk har en mektig konge og dronning, kronprins og kronprinsesse, som elsker folket sitt. Det er det eneste som betyr noe, sa han til Dagbladet.

Verrett er av mange oppfattet som en kontroversiell figur, blant annet fordi han tjener store summer på sine påståtte spirituelle evner. Han har for øvrig en rekke Hollywood-navn på kundelisten, som blant andre Gwyneth Paltrow og Kelly Rutherford.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer