<strong>SAVNER DATTEREN:</strong> Thomas Markle har ennå ikke oppnådd kontakt med datteren Meghan siden hun i mai giftet seg inn i den britiske kongefamilien. Foto: NTB Scanpix
SAVNER DATTEREN: Thomas Markle har ennå ikke oppnådd kontakt med datteren Meghan siden hun i mai giftet seg inn i den britiske kongefamilien. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Thomas Markle:

- Folk prøver å endre på sannheten

Hertuginne Meghans far føler seg frosset ut av datteren.

Publisert
Sist oppdatert

I tiden før det storslåtte prinsebryllupet i England i mai, der prins Harry (34) fikk sin Meghan (37), skapte sistnevntes far, Thomas Markle (74), overskrifter verden over med sine stadige helomvendinger.

Først kom sjokkbeskjeden om at den pensjonerte filmfotografen, som i utgangspunktet skulle følge datteren til alters, valgte å trekke seg fra bryllupet. Deretter ga 74-åringen uttrykk for at han likevel ville komme, før et endelig bryllupsfravær var enden på visa.

En måned etter bryllupet brøt Markle tausheten om bryllupskaoset, og fortalte i et intervju med «Good Morning Britain» at datteren og svigersønnen hadde blitt skuffet da han videreformidlet beskjeden om at han måtte utebli fra bryllupet.

Hertuginnens far var, i motsetning til flere andre familiemedlemmer, lenge forsiktig med å kritisere datterens nye tilværelse, og i dagene etter bryllupet gikk han blant annet ut og ba slektningene «holde kjeft».

<strong>UTESTENGT:</strong> Thomas Markle føler at han blir frosset ut av den britiske kongefamilien. Foto: NTB Scanpix
UTESTENGT: Thomas Markle føler at han blir frosset ut av den britiske kongefamilien. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I slutten av juni fikk derimot pipa en annen lyd, da 74-åringen i et intervju med TMZ ga uttrykk for at han følte seg «glemt» av datteren og hennes nye familie.

Den gang kunne Markle fortelle at han ikke hadde snakket med verken Meghan eller noen andre i den britiske kongefamilien etter at han stilte opp til intervjuet med «Good Morning Britain».

KONFLIKT: Prins Harrys fremtidige kone, Meghan Markle, har vært i konflikt med søsteren sin i flere år. Nå sier søsteren Samantha at hun elsker Meghan, og håper å bli invitert i bryllupet hennes. Video: Expressen Vis mer

- De tror på alt det negative

Nå, seks måneder senere, har Markle fremdeles ikke oppnådd kontakt med datteren. I et nytt intervju med Daily Mail sier han at han føler han er blitt «frosset ut», og at det er som om hertugparet har «satt opp en vegg av taushet».

Samtidig mener Markle at han er et offer for usanne påstander, og at Meghan og Harrys taushet fører til at stadig flere løgner blir skrevet om ham.

- Meghan og Harry har gjort det de en gang ba meg om ikke å gjøre, de tror på alt det negative som er blitt skrevet om meg. Så jeg forsøker å nå ut til dem nok en gang, for å få ryddet opp i løgnene og få ut sannheten, sier 74-åringen.

Godt forhold

Blant annet reagerer Markle på at det i en rekke medier er blitt skrevet at han og datteren aldri har hatt et nært forhold.

<strong>STOLT FAR:</strong> Meghan og faren avbildet da hun var baby. Foto: NTB Scanpix
STOLT FAR: Meghan og faren avbildet da hun var baby. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dette slår han hardt tilbake på i intervjuet, og han kan fortelle at han har tatt vare på hundrevis av kort og brev han har fått opp gjennom årene.

- Folk prøver å endre på sannheten. Meghan og jeg var så nære som en far og datter kan bli helt opp til bryllupet. Da falt alt sammen, sier han.

- Jeg elsket å få kort fra Meghan. Noen ganger var det for spesielle anledninger, og andre ganger etterlot hun seg bare små lapper rundt om i huset, sier 74-åringen, som hadde Meghan boende hjemme hos seg til hun var elleve år.

- Jeg har fremdeles en lapp hengende på kjøleskapet som sier «elsker deg, pappa», og den ser jeg på hver dag.

<strong>ISFRONT:</strong> Thomas Markle mener at det nære forholdet han hadde til datteren forsvant etter at hun giftet seg med prins Harry. Her er paret sammen med hertuginne Kate i bryllupet til prinsesse Eugenie i oktober. Foto: NTB scanpix
ISFRONT: Thomas Markle mener at det nære forholdet han hadde til datteren forsvant etter at hun giftet seg med prins Harry. Her er paret sammen med hertuginne Kate i bryllupet til prinsesse Eugenie i oktober. Foto: NTB scanpix Vis mer

Sendte brev til Meghan

Hertuginnens far trekker også paralleller til den britiske kongefamilien, og påpeker at medlemmer av kongefamilien slipper billigere unna enn ham.

- Jeg har blitt anklaget for det verste du kan tenke deg. I et magasin hadde de en grusom sak om prins Charles rett ved siden av en sak om meg. Men ingen stenger prins Charles ute, legger han til, og forteller videre at han i et to sider langt brev til Meghan også rettet en finger mot sin svigersønn, prins Harry:

- Jeg påpekte at heller ikke de kongelige alltid har oppført seg perfekt. Jeg skrev at jeg aldri har spilt biljard naken, og at jeg aldri har kledd meg ut som en nazist.

I ovennevnte utsagn refererer Markle til da prins Harry i 2005 ble avbildet i et kostyme med et hakekors rundt armen.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her sier de «ja» til hverandre. Video: AP Vis mer

74-åringen har også sendt et brev til Meghans mor, Doria Ragland (62), og spurt henne om hun vet hvorfor datteren ikke vil snakke med ham. Han mener han blir urettferdig straffet av hertuginnen.

<strong>FAR OG DATTER:</strong> Meghan og faren hadde et nært forhold da hun var barn. Nå har de ikke snakket sammen på flere måneder. Foto: NTB Scanpix
FAR OG DATTER: Meghan og faren hadde et nært forhold da hun var barn. Nå har de ikke snakket sammen på flere måneder. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg selger ikke historier. Folk finner på ting om meg, og Meghan og Harry tror på det. De tror jeg gir hundrevis av intervjuer. Jeg er ikke perfekt, men straffen jeg har fått passer ikke til «forbrytelsen» jeg har gjort. Selv mordere får besøk av døtrene sine i fengsel, slår 74-åringen fast.

LES OGSÅ: Avslører nye detaljer rundt bryllupet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer