BLIR MAMMA: Slottet bekrefter av fødselen er i gang. Om kort tid blir hertuginne Kate og prins William foreldre for første gang. Foto: Stella Pictures
BLIR MAMMA: Slottet bekrefter av fødselen er i gang. Om kort tid blir hertuginne Kate og prins William foreldre for første gang. Foto: Stella PicturesVis mer

Folk holder pusten

Enorme folkemengder venter i spenning på babynyheter foran Buckingham Palace.

OPPDATERING: Tusenvis av turister og reportere har i flere timer vært samlet utenfor Buckingham Palace og St. Marys hospital i London hvor hertuginne Kate er i gang med fødselen. Her venter de spent på at hun skal gi liv til Storbritannias kommende konge eller dronning.

Kate, som har prins William ved sin side, ble kjørt fra
Kensington Palace til den private Lindo-vingen ved sykehuset i Paddington i dag tidlig og fødselen skal nå ha pågått i mer enn 11 timer, ifølge Daily Mail. En kvinne som føder for første gang, bruker gjennomsnittlig mellom 12 og 18 timer, skriver nettdoktoren.no.

Den digre folkemengden av fans utefor sykehuset har gjort at politiet har stilt med store styrker, og sammen venter de på å motta babynyheten.

Samtidig er det enda flere mennesker samlet utenfor
Buckingham Palace - til tross for at det er Englands varmeste dag i år så langt. Det er nemlig her den offisielle kunngjøringen om fødselen vil bli offentliggjort på et staffeli ved porten.

SEOGHØR.NO: Dronningen har returnert til Buckingham Palace fra Windsor Castle, mens hun venter på å bli oldemor for tredje gang. Ryktene går nå om at det nærmer seg en kunngjøring.

Mange tar det at dronningen har kommet til Buckingham Palace som et tegn på at babyen har blitt født. Det er også samtaletemaet hos de mange fotografene som står utenfor Lindo-vingen på sykehuset hvor Kate er innlagt.

- Rapportene vi får sier at en baby har blitt født, men vi aner ikke om det er gutt eller jente, skriver fotografen Julian Parker på Twitter.

Selv om fødselen skulle være overstått, kan det ta tid før vi får vite det. Den aller første som skal informeres utenfor fødestuen, er dronning Elizabeth. Deretter vil det kunngjøres på porten til Buckingham Palace, hvor det har samlet seg hundrevis av skuelystne turister og briter. I tillegg skal være minst 90 TV-team, 150 fotografer og et hundretalls reportere som venter i spenning utenfor sykehuset.

Tidligere i dag bekreftet slottet at hertuginne Kate er fraktet til St. Marys hospital og at fødselen er i gang:

- Hun er i et tidlig stadium av føsdelen, het det fra Kensington Palace ifølge The Telegraph.

Slottet sier at hun kom til sykehuset i privatbil.

- Hertuginnen kjørte fra Kensington Palace til Lindo-vingen på sykehuset sammen med prins William, sier talspersonen ved Slottet.

Se og Hør var først ute med nyheten i Norge. Den forestående fødselen kommer til å dominere nyhetsbildet i dagene som kommer.
 
Fotografen Jeasal Partshotam meldte først at han så konvoien og eskorten:

- Hun er inne. Forhåpentligvis er alt bra, og fødselen går fint, skriver han på Twitter.

Prisen for å føde på St. Marys hospitals  Lindo-ving er rundt 5.000 for en “normal fødsel” på 24 timer. I tillegg kan det komme ekstrautgifter knyttet til fødselen på rundt 60.000 kroner, melder avisa The Sun.

Fødselen til Kate er imidlertid alt annet en normal. Blant annet skal dronning Elizabeths pensjonerte gynekolog lede fødselen, og et stjerneteam av spesialtrent helsepersonell står standby for å bistå om det blir komplikasjoner.

Allerede klokka 07.37 i dag morges startet ryktene å gå på twitter om at Kate var innlagt.

Den britiske kjendisfotografen Niraj Tanna er kjent for å ha gode kilder rundt Kate, og han meldte også at fødselen er i gang lenge før avisene kom på banen.

- Jeg kan bekrefte at fødselen er i gang for den kongelige høyhet, hertuginnen av Cambrigde.
 
Terminen var trolig den 19. juli, ettersom et knippe med helsepersonell ble bedt om å avstå fra alkohol en måned i forveien – og alkoholforbudet startet 19. juli. Dermed ser det ut til at Kate føder tre dager på overtid, noe som er vanlig for førstegangsfødende.
 
I dag er det også fullmåne, og fra gammelt av setter ofte fødselen inn ved nettopp fullmåne…
 
Fotografene har vært på plass utenfor sykehuset i flere uker.

Flere av de oppmøtte utenfor sykehuset er irritert fordi de har gått glipp av innleggelsen.

- Can't believe I've been watching that damned door for 3 days and Kate snuck in the back way, skriver Whitney på sin konto.

Saken oppdateres!

LES MER: Overtar splittet rike