Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise:

- Folk blir så sinte på meg

Kjæresteparet snakker om fordommer mot forholdet deres og Ari Behns bortgang.

ÅPNER OPP: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett snakker ut om forholdet sitt i en ny episode av sistnevntes podkast. Foto: Daryl Henderson / NTB
ÅPNER OPP: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett snakker ut om forholdet sitt i en ny episode av sistnevntes podkast. Foto: Daryl Henderson / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den selvutnevnte sjamanen Durek Verrett (45), prinsesse Märtha Louises (49) kjæreste, har podkasten med navn «Ancient Wisdom Today».

Hver uke får han besøk i podkasten av ulike gjester. Denne uken er derimot spesiell, fordi det er Märtha Louise som er gjest. I podkast-episoden, som ble sluppet på mandag og varer i tre og en halv time, kommer paret inn på flere ulike temaer, blant dem forholdet deres.

Prinsessen uttaler i podkasten at hun synes det er morsomt at det er så mange som reagerer på at hun valgte Verrett som kjæreste.

PRINSESSEN: Märtha Louise og kjæresten Durek Verrett gjestet God Morgen Norge på TV 2. Video: TV 2 Se hele saken her: https://www.tv2.no/a/10611424/ Vis mer

Ser verden på en annen måte

Hun mener at vi lever i en verden hvor det er mange begrensninger, og at hun selv representerer et land, Norge.

- Folk blir så sinte på meg fordi jeg valgte noen de ikke kan relatere seg til, på grunn av hudfargen din. Du skal ikke ha den fargen når du er med meg. Det er normen, det er en begrensning folk har i hjernen, sier hun.

Videre trekker hun frem flere eksempler som at Verrett, ifølge enkelte, ikke er fra det rette landet, at han er spirituell og at han må være gal med tanke på alt det som kommer ut av munnen hans.

- De fleste som er sinte for at vi er sammen har aldri møtt oss. De har et bilde av hvem jeg bør være med. De vil kvitte seg med deg, så de blir sinte på deg og sinte på meg, i stedet for å se på hva man selv blir trigget av. I stedet for å se at vi kan ha et kjærlig, fantastisk og utrolig forhold, selv om det går mot det som er forventet historisk, fortsetter Märtha Louise.

«SENSURERT»: Den selverklærte sjamanen, Durek Verrett, langet i natt ut mot norsk presse og forlaget Cappelen Damm etter at boka hans «Spirit Hacking» ikke skal utgis i Norge likevel. Video: @shamandurek Vis mer

Hun stiller seg spørrende til dem som sier at hun ikke kan være sammen med en sjaman, som hun beskriver som fantastisk, med fantastisk hudfarge og som er så seksuell.

Hun slår fast at hun selv ikke ser disse begrensningene eller ser på verden på den måten.

I podkasten kommer de også inn på prinsessens avdøde eksmann, kunstneren Ari Behn, som gikk bort 1. juledag i fjor. Ifølge Märtha Louise skal Behn ha fortalt henne at han var glad på hennes og Verretts vegne, og at han likte Verrett godt.

TALTE: Ari Behns eldste datter, Maud Angelica, brøt ut i gråt da hun fremførte sine minneord om Ari Behn. Bilder fra NRK. Vis mer

Verrett minnes selv møtet med Behn, og omtaler ham som en snill sjel. Märtha Louise har flere ganger delt åpenhjertig om sorgen etter eksmannen, som etterlot seg tre barn - Leah Isadora (15), Emma Tallulah (12) og Maud Angelica (17).

Prinsessen beskriver tiden etter eksmannens bortgang som den vanskeligste tiden i livet hennes, og meddeler at hun og barna sakte, men sikkert, kommer seg på bena igjen.

Se og Hør har vært i kontakt med prinsesse Märtha Louises rådgiver, Carina Scheele. Hun er kjent med at Se og Hør omtaler podkasten, men opplyser om at de ikke ønsker å kommentere ytterligere.

SØRGER: Unni Askeland hadde knapt vært ute av døren siden hun mottok dødsbudskapet om Ari Behn. - Jeg har mistet en av mine beste venner. Det er bare grusomt. Hennes varmeste tanker går til døtrene og Märtha Louise. Foto: Frank Karlsen. Video: Kristoffer Løkås. Klipp: Emilie Rydning / Dagbladet TV Vis mer

Tok et oppgjør med rasismen

Märtha Louise har flere ganger fortalt om forholdet til Verrett, og i juni delte hun et langt Instagram-innlegg om kjæresten. I innlegget påpekte prinsessa at hun ikke hadde snakket ut om rasismen Verrett hadde opplevd, og påpekte at det var en del av problemet.

«Jeg har ikke tatt grep som jeg burde, men dette stopper i dag. Jeg vet at jeg og sjaman Durek vil handle for forandring hos oss selv og inspirere for forandring i andre», skrev prinsesse Märtha Louise.

Videre skrev hun at det å være kjæresten til Verrett har gitt henne et krasjkurs i hva «hvit overlegenhet» er, og hvordan hun selv, bevisst og ubevisst, har tenkt på og oppført seg mot svarte personer.

«Hvordan jeg har tatt mine rettigheter for gitt - aldri sett ordentlig på hva rasisme virkelig er, fordi det har vært komfortabelt for meg at systemet er på plass. Jeg er ikke stolt av det», fortsatte hun, og fortalte videre at hun er klar over at hun trenger å vokse «for å forstå dette dypt forankrede systemet for å kunne være en del av å demontere det.»

Videre la prinsesse Märtha Louise ut om hvordan rasisme ikke bare er det åpenbare, som hun skrev hun først trodde, og viste til diskriminering, mishandling og drap av svarte mennesker.

«Det er i detaljene, som jeg ikke visste eksisterte. Det er på måten folk viker unna Durek. Hvordan venner antar at han lyver om alt. At han er ond for å være snill. Ordene mumlet stille, som gjør det helt klart for ham at han ikke har en naturlig plass ved bordet», var blant det hun skrev videre.

I NORGE: Prinsesse Märtha Louises nye kjæreste, Durek Verrett, var i Norge for første gang etter at de avslørte kjærestenyheten. Video: Ingebjørg Iversen Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg har brakt skam over henne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer