Prins Felix:

Følger i storebrors fotspor

Den unge prinsen flytter hjemmefra.

BLITT VOKSEN: Forrige måned fylte prins Felix 19 år. Nå flytter han for seg selv. Foto: Instagram / Det danske kongehus
BLITT VOKSEN: Forrige måned fylte prins Felix 19 år. Nå flytter han for seg selv. Foto: Instagram / Det danske kongehus Vis mer
Publisert

I juli ble det kjent at prins Joachim (52) og grevinne Alexandras (57) eldste sønn, prins Nikolai (22), skulle flytte fra Danmark til Paris på grunn av studiene.

Overfor den danske avisa B.T fortalte prinsen at flyttingen dreier seg om et utvekslingsopphold, i sammenheng med utdannelsen han for øyeblikket tar ved Copenhagen Business School.

- Det dreier seg om noen økonomiske valgfag i tidsrommet september 2021 til januar 2022, fikk avisen opplyst gjennom 22-åringens presserådgiver Helle von Wildenrath Løvgreen.

Overtar storebrors krypinn

Mandag melder B.T at også Nikolais lillebror, prins Felix (19), er på flyttefot.

«Prins Felix har fått sin egen leilighet», skriver avisen og legger til at han kommer til å bo tett på sin farmor, dronning Margrethe (81), ved Amalienborg.

Ifølge B.T bekrefter det danske kongehusets kommunikasjonsavdeling nyheten, og sier at leiligheten er den samme som prins Nikolai bodde i før han kjøpte sitt ungkarsrede i København.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Nyheten om flyttingen kommer to måneder etter at 19-åringen avslørte at han ikke lenger var singel.

- Det stemmer, at jeg er kjæreste med Karen. Vi har sett hverandre i lengre tid, delte Felix da med B.T via presserådgiveren Helle von Wildenrath Løvgreen.

Sist måned røpet Felix også at han hadde vært på en romantisk ferietur med kjæresten til kongefamiliens vinslott, Chateau de Cayx, i Frankrike, skriver avisen.

Dette er første gang det har vært kjent at prinsen har kjæreste. Det kan være mange grunner til det, men i motsetning til prins Nikolai har Felix valgt å holde en langt lavere profil i rampelyset.

Mens storebroren gikk på den prestisjetunge kostskolen Herlufsholm, valgte blant annet 19-åringen å heller begynne på det lokale gymnasiumet Gammel Hellerup.

BLODPROPP: Kongehus-ekspert Caroline Vagle tror danskene nå er bekymret, etter at Prins Joachim fredag kveld ble innlagt på sykehus for blodpropp. Video: Jeanette N. Vik / Dagbladet Vis mer

Avslørte ansiktsløft

Felix er imidlertid ikke den eneste i sin familie som våger å gjøre noe annerledes. Som nevnt er han sønn av prins Joachim og grevinne Alexandra, som var gift fram til 2005.

Siden den gang har moren vært gift én gang til, men ble skilt igjen i 2015.

Prins Joachim på sin side giftet seg på nytt i 2008, med prinsesse Marie (45). Det er velkjent at prins Joachim tar egne valg, som ofte har vekket oppsikt i hjemlandet.

I 2019 tok han blant annet med seg familien til Frankrike, hvor han skulle gjennomføre en prestisjefylt utdannelse. Den gang ble det bråk, da det ble snakk om at han skulle ta med seg apanasjen til utlandet.

Også Felix' mor, grevinne Alexandra har skapt overskrifter.

I juni fikk hun blant annet mye oppmerksomhet da det ble kjent at hun hadde tatt ansiktsløft. Presserådgiver Helle von Wildenrath Løvgreen fortalte da til Billed Bladet at det var snakk om en øyeoperasjon, i tillegg til et «lite løft» av hals og underansikt.

Grevinnen valgte å bekrefte det kirurgiske inngrepet fordi hun ønsker mer åpenhet rundt kosmetiske inngrep.

LES OGSÅ: - Takknemlig for eventyret vi har hatt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer