Prins Daniel:

Følger i pappas fotspor

Prinsesse Estelle og prins Oscar gjør som sin far.

ENGASJERTE: Den svenske kronprinsessefamilien er en idrettsfamilie. Foto: Linda Broström Kungl.Hovstaterna / NTB
ENGASJERTE: Den svenske kronprinsessefamilien er en idrettsfamilie. Foto: Linda Broström Kungl.Hovstaterna / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel (47) er først i arverekken etter den svenske kongen og dronningen. De har vært gift i elleve år og har i løpet av den tiden fått barna Estelle (9) og Oscar (5).

Nå åpner prins Daniel seg om barna, som har arvet hans interesse for sport. Selv var han svært aktiv som ung, og spilte både ishockey, fotball, basket, innebandy og kjørte motocross.

Basketprinsesse

Selv om de svenske tronarvingene bare er fem og ni år gamle, har de allerede fått en stor interesse innen idrett. Estelle er interessert i basket, mens Oscar spiller fotball.

SPORTY: Selv om Estelle foretrekker basket, spiller hun gjerne fotball med lillebror og pappa. Foto: Shutterstock / NTB
SPORTY: Selv om Estelle foretrekker basket, spiller hun gjerne fotball med lillebror og pappa. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer

- Jeg vil at barna mine skal oppleve å vinne sammen med andre som et lag. Kjenne på følelsen når du går av banen, og har kjempet og vunnet. At du kanskje har litt smerter, men at det fremdeles bare er glede. Eller at man klapper på hverandre etter et tap og tenker: «vel, dere, vi skal trene hardere slik at vi kan ta dem neste gang», forteller prinsen i et intervju med svenske Aftonbladet.

EMOSJONELL: Kronprinsesse Mette Marit var tydelig rørt under konfirmasjonen til prins Sverre Magnus. Video: NRK Vis mer

Videre forteller prins Daniel at Estelle begynte på basketball under pandemien, og at hun derfor ikke har fått spille så mange kamper. De to kampene hun har spilt var uten foreldrene til stede, da det ikke var lov med publikum i hallen. Selv ikke kongefamilien fikk komme inn.

Prinsen er en ivrig far som kjører barna til og fra treninger og heier fra sidelinjen, så det å ikke få se kamper synes han var trist.

- Det er virkelig helgens høydepunkt når man får komme og se på treninger, se hvordan de utvikler seg og ikke minst se kamper. Samtidig håper man så klart at barna har det gøy, fortsetter han.

47-åringen vet godt hva idrettsglede er og samholdet man kan få gjennom å være en del av et lag. Samtidig som han håper barna vil gå i hans fotspor, synes han det er viktig at det i så fall er noe de selv velger.

- Det er det du virkelig vil at barna dine skal oppleve, men på deres vilkår, understreker han.

BAK KULISSENE: Bli med Märtha Louise bak kulissene når hun skal representere luft i et kunstprosjekt om de fire elementene. Video: TV 2 Vis mer

Tatt ut til EM

Det er imidlertid ikke bare i Sverige at kongefamiliens barn deltar i ulike idretter. Tidligere denne måneden gikk Emma Tallulah Behn (12), datteren til prinsesse Märtha Louise (49), til topps i et nasjonalt ridestevne i Lier med hesten Fetoucha.

Nå er den unge rytteren tatt ut til EM for barn, juniorer og unge ryttere i sprangridning. Det meldte Norges Rytterforbund i en pressemelding forrige uke. Mesterskapet skal finne sted i Vilamoura i Portugal fra 19. til 25. juli.

TIL EM: Emma Tallulah Behn og hesten Fetoucha. Foto: Kristian Strøm // Stroom Photography
TIL EM: Emma Tallulah Behn og hesten Fetoucha. Foto: Kristian Strøm // Stroom Photography Vis mer

Prinsesse Märtha Louise uttalte til Se og Hør at datteren gleder seg til å være med landslaget og representere Norge for første gang i både nordisk og EM.

- Vi gratulerer alle som er tatt ut til mesterskapene og gleder oss til tur, sa prinsessen gjennom sin manager Carina Scheele Carlsen.

Prinsesse Märtha Louise var selv sprangrytter i mange år og hevdet seg på nasjonalt nivå. Da Emma Tallulah vant et ridestevne tidligere i juni, mente Heidi Skar, mangeårig hestekommentator i Discovery, at seieren måtte være blant 12-åringens største prestasjoner på hesteryggen.

LES OGSÅ: Dukket ikke opp

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer