Kong Charles og hertuginne Meghan:

- Føler seg sveket

Hertuginnens uttalelser skal ha gått hardt inn på kongen.

FAMILIE: Kong Charles skal slite med å håndtere prins Harry og hertuginne Meghans uttalelser i media. Her avbildet med prins William i 2019. Foto: Richard Pohle / POOL / AFP / NTB
FAMILIE: Kong Charles skal slite med å håndtere prins Harry og hertuginne Meghans uttalelser i media. Her avbildet med prins William i 2019. Foto: Richard Pohle / POOL / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At hertuginne Meghan (41) ikke er redd for å uttale seg om den britiske kongefamilien er intet nytt. Spesielt etter den kongelige exiten i 2020, populært kalt «Megxit», har hertuginnen og hennes prins vært ærlige om relasjonen til familien.

Etter dronning Elizabeths død den 8. september, har hertuginnen også vært aktuell med både podkasten «Archetypes» og intervju i magasinet Variety.

Nå hevder kongehusekspert Christopher Andersen at hertuginne Meghans uttalelser om kongefamilien går hardt inn på hennes svigerfar, kong Charles (73).

- Føler seg sveket

Charles og Meghan har tilsynelatende hatt et godt forhold opp gjennom årene. Blant annet fulgte Charles Meghan opp kirkegulvet da hun giftet seg med prins Harry (38) i 2018 - ettersom hertuginnens forhold til hennes egen far ikke er av det beste slaget.

- MOTBYDELIG: En gruppe briter Dagbladet snakket med på gata i London, etter dronning Elizabeths begravelse, er ikke nådig i kritikken av sine egne medier. Vis mer

Den gode tonen endret seg imidlertid etter at hertguparet begynte å snakke offentlig om deres opplevelser med det britiske kongehuset.

- Jeg tror Charles føler seg sveket, sier Andersen til US Weekly.

I et intervju med Entertaintment Tonight sier han det samme, og forklarer hvorfor.

GOD STEMNING: En gang i tiden hadde Meghan et tilsynelatende godt forhold til kongefamilien. Det skal imidlertid ha endret seg. Foto: Tim Rooke/REX/Shutterstock/NTB
GOD STEMNING: En gang i tiden hadde Meghan et tilsynelatende godt forhold til kongefamilien. Det skal imidlertid ha endret seg. Foto: Tim Rooke/REX/Shutterstock/NTB Vis mer

- Jeg tror Charles føler seg sveket av Harry, fordi, i begynnelsen tok kongefamilien Meghan varmt imot. Det var Charles som fulgte Meghan ned den andre halvdelen av kirkegulvet, fordi faren hennes ikke dukket opp. Det var Charles som ble venn med Doria (Meghans mor red.anm.). De klikket bra. At hun sier de tingene hun gjør nå, og vender seg mot dem, er veldig sårende.

Andersen forklarer videre at kongefamilien i tillegg er svært redde for den nye boken til prins Harry, «Spare».

- Dette kommer til å bli en ny runde med granater som de kaster inn i slottet. De er livredde. Charles og Camilla, og resten, på grunn av hva Harry kommer til å si.

Full isfront

I 2021 kom det mye omstride «skandaleintervjuet» som Harry og Meghan gjorde med Oprah Winfrey (68).

Avsløringene som kom frem under intervjuet skapte store overskrifter verden rundt.

Blant annet fortalte hertuginnen om et ellevilt mediekjør, selvmordstanker og ryktene om en påstått isfront med hertuginne Kate.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

Harry gikk også hardt ut mot sin egen far under intervjuet. Han anklagde blant annet Charles for å slutte å svare ham på telefonen etter at paret pakket kofferten og flyttet til USA.

- Sagt ganske sårende ting

Kongehusekspert Andersen hevder at dronning Elizabeth til slutt ble vant med å håndtere «den typen oppførsel» fra hertugparet, mens Charles fortsatt prøver å finne sin måte å takle det på.

- Jeg tror ikke det påvirket henne like mye som Charles. Noe som er forståelig , fordi dette gjelder sønnen og svigerdatteren hans som har sagt ganske sårende ting, sier han til Us Weekly.

Etter Oprah-intervjuet har hertugparet uttalt seg opptil flere ganger i media om kongehuset, og det ser ikke ut til at de vil gi seg med det samme.

AVBRYTER: Denne uken vandret kong Charles gjennom gatene i Øst-London, da et barn avbrøyt hans kongelige høyhet for å stille følgende spørsmål. Video: Twitter/SkyRhiannon. Vis mer

I januar kommer nemlig Harrys selvbiografi, som allerede er omtalt som «en tikkende bombe», og senere i 2023 er det også ventet en Netflix-dokumentar om hertugparet.

LES OGSÅ: Prins Harry bok slaktes

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer