<strong>TRIVES:</strong> Hertuginne Meghan skal angivelig trives svært godt med sin nye tilværelse, langt borte fra Storbritannia. Foto: NTB scanpix
TRIVES: Hertuginne Meghan skal angivelig trives svært godt med sin nye tilværelse, langt borte fra Storbritannia. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hertuginne Meghan:

- Føler seg som et nytt menneske

Meghan skal ha slitt før hun, Harry og Archie dro til Canada. Nå begynner familien en nytt liv i L.A.

Publisert
Sist oppdatert

Om få dager er det endelig - prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) vil offisielt ikke lenger være fremtredende medlemmer av den britiske kongefamilien. Titlene «HKH», altså Hans/Hennes Kongelige Høyhet vil forsvinne, og apanasjen vil de heller ikke lenger motta.

Likevel har hertugparet allerede deltatt på sin siste offisielle opptreden før de for alvor trekker seg tilbake, da de tidligere i mars blant annet deltok på markeringen av Commonwealth Day i Westminster Abbey i London.

GODT HUMØR: Hertuginne Meghan og prins Harry smilte til de fremmøtte da de viste seg offentlig for første gang på flere uker. Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

I skrivende stund er de i USA med sønnen Archie (10 mnd.). Den siste tiden har familien primært oppholdt seg i Canada, men torsdag kom nyheten om at de har flyttet til Los Angeles på permanent basis. Det meldte blant annet People.

Ville ikke gå ut

Meghan skal ha trivdes godt i Canada, da tilværelsen i England skal ha slitt på hertuginnens psykiske helse.

En kilde har nemlig uttalt til Us Weekly at hertuginne Meghan nå puster lettet ut og tar livet med ro på den andre siden av Atlanterhavet. Flyttingen skal nemlig ha påvirket henne positivt, og hun skal endelig ha klart å senke skuldrene.

- Meghan er glad for å ha forlatt kaoset i London. Hun føler seg som et nytt menneske, forteller kilden overfor magasinet.

Det skal videre ha blitt uttalt at Meghan har fått tilbake gnisten, og at det er «fantastisk å se henne tilbake i toppform».

Kilden hevder nemlig overfor Us Weekly at hertuginnen på et vis følte seg fanget og klaustrofobisk i parets hjem ved Frogmore Cottage. Det blir også fortalt at Meghan har opplevd flere panikkanfall som følge av all den negative oppmerksomheten hun får.

- Hun var nervøs for å gå ut av sin egen ytterdør på grunn av all den negative oppmerksomheten hun fikk, forteller kilden videre.

Derfor flyttet de til L.A.

Torsdag ble det som nevnt kjent at hertugparet nå har reist fra Canada - og flyttet til Los Angeles. Meghan og Harry skal også ha tatt med den ti måneder gamle sønnen Archie til «englenes by». Ifølge The Sun satte den lille familien kursen mot USA torsdag 26. mars, og ifølge avisen skal flyttingen være permanent.

Flyttenyheten kommer kanskje ikke som en stor overraskelse for mange. Tidligere i år meldte nemlig flere medier at Meghan og Harry angivelig var på husjakt i nettopp Los Angeles.

Nyheten om at hertugparet har flyttet, kom for øvrig bare timer etter at det ble bekreftet at hertuginne Meghan har lånt bort stemmen sin til Disney, i filmen «Elephant» som har premiere allerede 3. april.

Ifølge The Sun er det mange praktiske, men også personlige, grunner til at hertugparet har valgt å slå seg ned i Los Angeles.

- De har et stort støtteapparat der. Det er der deres nye team av Hollywood-agenter, PR- folk og forretningsførere er basert. Meghan har masse venner der, og selvsagt, moren Doria, sier en kongelig innsidekilde til tabloidavisen.

Heksejakt

Det er ingen hemmelighet at hertuginnen har fått gjennomgå de siste par årene. Hvert steg og hver handling blir nøye fulgt med på, og kritikerne har langt fra holdt tilbake. Meghan ble blant annet tidlig anklaget for å være grunnen til at forholdet mellom prins Harry og prins William (37) kjølnet.

Hun fikk også skylden for å drive prins Harry ut av den britiske kongefamilien - noe som i senere tid har blitt motbevist av prinsen selv, som har uttalt at han tok valget om å trekke familien sin tilbake, for å kunne beskytte blant andre sin egen sønn.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Kampen mot britiske tabloidaviser har også tæret på hertuginnen, som flere ganger har fått privat informasjon, som brev og meldinger til familiemedlemmer, lekket. I tillegg har usannheter blitt spredd som ild i tørt gress i tabloidavisene.

I fjor høst saksøkte Meghan og Prins Harry blant andre avisen Mail on Sunday, som følge av en langvarig konflikt. Da uttalte prinsen at de var lei av at feilaktig informasjon om dem ble skrevet, og trakk paralleller til måten moren hans - prinsesse Diana - ble behandlet på.

Har det vanskelig

Helt siden paret giftet seg i mai 2018, har kongehuseksperter verden over ventet på at hertuginnens bristepunkt skal nås. I høst åpnet hun seg imidlertid opp i dokumentaren «Harry & Meghan: An African Journey».

Der pekte hun spesielt på tiden etter sønnens ankomst i mai i fjor, som vanskelig.

- Alle kvinner, spesielt når de er gravide, er ofte sårbare. Så det har vært utrolig utfordrende. Når du har et nyfødt barn, spesielt som kvinne, så er det mye å ta innover seg, sa hun, før hun takket journalisten for at han spør hvordan hun har det.

ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan åpner opp om hvordan det har vært å få barn og gifte seg i offentlighetens søkelys. Video: ITV. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

- Ikke mange har spurt om jeg har det bra, la hun til.

- Er det innafor å si at du ikke egentlig er ok, at det virkelig har vært vanskelig?, spurte journalisten videre.

- Ja, svarte Meghan ærlig.

LES OGSÅ: Slik håndterer de corona-situasjonen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer