Prins Harry:

- Føler seg ikke trygg

Prins Harry ønsker å ta med barna hjem til familien, men føler seg ikke trygg.

SIKKERHET: Hertuginne Meghan og prins Harry må betale for sin egen sikkerhet, men følger seg ikke trygge. Foto: Saeed Khan/AFP/NTB
SIKKERHET: Hertuginne Meghan og prins Harry må betale for sin egen sikkerhet, men følger seg ikke trygge. Foto: Saeed Khan/AFP/NTB Vis mer
Publisert

Det er allerede snart to år siden prins Harry (37) og hertuginne Meghan (40) trakk seg tilbake fra sine kongelige plikter, og byttet ut livet i Storbritannia til fordel for solfylte California.

Tidligere har det blitt hevdet at en av grunnene til at paret valgte å flytte på seg var at de ikke følte seg trygge i prinsens hjemland. I ettertid har det også kommet frem at hertugparet av Sussex har slitt med sikkerheten i lang tid.

Og nå kommer det ytterligere detaljer om at Harry og Meghan mest sannsynlig ikke vil returnere til Storbritannia med det første.

Juridisk vurdering

Prinseparet har sønnen Archie (2) og datteren Lilibeth (åtte måneder) sammen, og før helgen fortalte prinsens advokater i retten i London at han ikke føler seg trygg på å ta barna med hjem etter at han mistet retten til livvaktene sine, skriver blant andre People.

Under høringen, som er oppe for å prøve å gjeninføre parets beskyttelse, sa Harrys advokat, Shaheed Fatima, at 37-åringen er bekymret.

Da hertugparet valgte å trekke seg fra sine kongelige plikter mistet duoen sin offentlig finansierte beskyttelse. Siden den gang har paret betalt for sin egen sikkerhet i USA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.