Prins Harry:

- Føler seg ikke trygg

Prins Harry ønsker å ta med barna hjem til familien, men føler seg ikke trygg.

SIKKERHET: Hertuginne Meghan og prins Harry må betale for sin egen sikkerhet, men følger seg ikke trygge. Foto: Saeed Khan/AFP/NTB
SIKKERHET: Hertuginne Meghan og prins Harry må betale for sin egen sikkerhet, men følger seg ikke trygge. Foto: Saeed Khan/AFP/NTB Vis mer
Publisert

Det er allerede snart to år siden prins Harry (37) og hertuginne Meghan (40) trakk seg tilbake fra sine kongelige plikter, og byttet ut livet i Storbritannia til fordel for solfylte California.

Tidligere har det blitt hevdet at en av grunnene til at paret valgte å flytte på seg var at de ikke følte seg trygge i prinsens hjemland. I ettertid har det også kommet frem at hertugparet av Sussex har slitt med sikkerheten i lang tid.

Og nå kommer det ytterligere detaljer om at Harry og Meghan mest sannsynlig ikke vil returnere til Storbritannia med det første.

Juridisk vurdering

Prinseparet har sønnen Archie (2) og datteren Lilibeth (åtte måneder) sammen, og før helgen fortalte prinsens advokater i retten i London at han ikke føler seg trygg på å ta barna med hjem etter at han mistet retten til livvaktene sine, skriver blant andre People.

Under høringen, som er oppe for å prøve å gjeninføre parets beskyttelse, sa Harrys advokat, Shaheed Fatima, at 37-åringen er bekymret.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

Da hertugparet valgte å trekke seg fra sine kongelige plikter mistet duoen sin offentlig finansierte beskyttelse. Siden den gang har paret betalt for sin egen sikkerhet i USA.

Tidligere har det blitt kjent at 37-åringen ønsker å personlig betale britiske politistyrker for beskyttelse under besøk i hjemlandet. Dette skal han flere ganger ha blitt nektet å gjøre.

I fjor sommer var prinsen i hjemlandet i anledningen avdukingen av statuen av hans avdøde mor, prinsesse Diana. Han skal den gang ikke ha følt seg tilstrekkelig beskyttet.

- Og selvfølgelig burde det være en selvfølge at han ønsker å komme tilbake: for å se familie og venner, og for å fortsette å støtte veldedige organisasjoner som ligger nært hjertet hans, sa advokaten under høringen.

- Mest av alt er, og vil alltid, dette være hans hjem, fortsatte hun.

DUKKER OPP: I traileren til prins Harrys nye dokumentarserie om mental helse, «That me you can´t see», dukker Meghan og Archie opp. Video: Apple+ Vis mer

Arvet sikkerhetsrisiko

Det var først i midten av januar det ble kjent at den britiske prinsen hadde søkt om en juridisk vurdering av det som er det britiske innenriksdepartementets avgjørelse, ifølge People.

«Prins Harry arvet en sikkerhetsrisiko ved fødselen, som er livslang. Han forblir nummer seks i tronrekken, har kjempet to runder i Afghanistan og i løpet av de siste årene har familien hans blitt ofre for godt dokumenterte trusler fra nynazister og ekstremister», het det blant annet i uttalelsen.

Videre sto det skrevet at selv om prinsens rolle i kongehuset har forandret seg, er han fortsatt en del av kongefamilien.

«Heller ikke truslene mot ham og hans familie har forandret seg».

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

LES OGSÅ: Se alle de luksuriøse detaljene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer