- Føler jeg hemmer meg selv hver eneste dag

Prinsesse Märtha Louise sammenlikner seg selv med funksjonshemmede.

FOND: Prinsesse Märtha Louise og dronning Sonja (delvis skjult) tok imot gjester på slottet i går, i forbindelse med utdelingen av «Prinsesse Märtha Louises Fond». Foto: NTB scanpix
FOND: Prinsesse Märtha Louise og dronning Sonja (delvis skjult) tok imot gjester på slottet i går, i forbindelse med utdelingen av «Prinsesse Märtha Louises Fond». Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: I dag fyller prinsesse Märtha Louise 41 år.

Et år etter at hun ble født ble det opprettet et fond i prinsessens navn, hvor midlene uavkortet skulle gå til barn og unge med funksjonshemninger - en gruppe mennesker prinsessen alltid har hatt et spesielt og varmt forhold til.

På slottet i går hadde prinsessen, som overrasket alle med kjolevalget sitt, og hennes mor dronning Sonja åpnet dørene i forbindelse med utdelingen av «Prinsesse Märtha Louises Fond».

I et intervju med VG Helg trekker prinsessen fram et sitat av Cato Zahl Pedersen, som mener alle mennesker er hemmet på hver sin måte.

- Jeg føler jeg hemmer meg selv hver eneste dag. Vi er alle begrenset av våre forestillinger om hva vi kan få til. Hvis vi alle hadde brukt så mye av potensialet vår som det disse menneskene gjør, da ville verden vært et helt annet sted, sier prinsessen til avisen.

Prinsessen mener at funksjonshemmede ofte blir usynlige, og forteller at hun selv som barn følte seg på andre enden av skalaen - at hun var overeksponert.

- Jeg hadde lyst til å gå i ett med tapetet, ikke å synes. Men det greide jeg jo ikke. Og den følelsen av å være annerledes den gjorde at jeg følte meg ensom. Selv om jeg prøvde å passe inn alt jeg kunne, gikk det ikke. Jeg var prinsesse, sånn var det bare, sier jubilanten videre.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Prinsesse Ragnhild er død 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer