Prins William:

Følelsene fikk prins William til å bryte eldgammel skikk

- Vår generasjon kongelige gjør hva hjertet tilsier.

BRØT PROTOKOLL: Prins William glemte alt av kongelig skikk i møte med ofrene av den dramatiske brannen i London forrige uke. Foto: NTB Scanpix
BRØT PROTOKOLL: Prins William glemte alt av kongelig skikk i møte med ofrene av den dramatiske brannen i London forrige uke. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Dronning Elizabeth (91) og prins William (34) har fått mye ros for sin støtte til ofrene for brannen i en 24 etasjers høyblokk i London tidligere denne måneden.

Det er antatt at den dramatiske brannen tok livet av 79 personer.

Så beveget skal prins William ha blitt, at han gikk bort fra alt av kongelig skikk i møte med de mange ofrene.

Flere medier, blant annet avisa Express, skriver at kongelige som oftest pleier å håndhilse når de er ute på offisielle oppdrag, men prins William valgte å legge dette til side i møtet med ofrene. Da han ga en av de berørte en klem, brøt han en eldgammel kongelige protokoll.

Hylles

Bildet, som ble tatt av prinsen og en en svært preget kvinne som søker varme i armene hans, har gått verden rundt på sosiale medier.

Ifølge den britiske avisa heter den sørgende kvinnen som får trøst av prinsen Fatima Jafari.

Hennes mann er fremdeles savnet, og ble sist sett fanget i en heis da han prøvde å unnslippe den brennende bygningen.

Ikke uvanlig

Ifølge Se og hørs kongehuseksperter, Caroline Vagle og Anders Johan Stavseng, er det ikke uvanlig at kongelige bryter slike regler når situasjonen tilsier det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer