TMZ:

Fødselsattesten vekker oppsikt

Prins Harry tatt i tittelbløff.

HANS KONGELIGE HØYHET: Prins Harry og hertuginne Meghan får nok en gang oppmerksomhet i media. Denne gang for fødselsattesten til datteren Lilibet. Foto: Splash News /NTB
HANS KONGELIGE HØYHET: Prins Harry og hertuginne Meghan får nok en gang oppmerksomhet i media. Denne gang for fødselsattesten til datteren Lilibet. Foto: Splash News /NTB Vis mer
Publisert

6. juni kom nyheten mange rojale fans hadde ventet på. Da ble nemlig prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) foreldre til sitt andre barn sammen.

Den lille jenta kom til verden i California, og samtidig som babynyheten ble delt, avslørte hertugparet også navnet til datteren: Lilibet «Lili» Diana Mountbatten-Windsor.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

Fikk kloa i fødselsattest

I starten av 2020 ble det kjent at prins Harry og hertuginne Meghan skulle få nye roller i det britiske kongehuset.

Av meldingen kom det frem at hertugparet ville trekke seg tilbake, og også være økonomisk uavhengige. De ville også veksle på å bo i henholdsvis Storbritannia og Amerika. De skulle ikke lenger bruke sine kongelige titler fra det øyeblikket de reiste til Amerika.

Men, det var tydeligvis lettere sagt enn gjort.

Nettstedet TMZ har nemlig fått fatt i fødselsattesten til den nyfødte datteren. Der bruker prins Harry tittelen Hans Kongelige Høyhet, samt hertugen av Sussex.

Dette stemmer dårlig med tidligere kunngjøringer fra paret.

Fikk kritikk

Ifølge fødselsattesten ble Lilibet Diana Mountbatten-Windsor født klokken 11.40 den 4. juni på Santa Barbara Cottage Hospital, nær parets herskapshus.

Hun ble født om lag to måneder etter at prins Philip døde, i en alder av 99 år. Han var gift med dronning Elizabeth i 73 år, og «Lilibet» skal ha vært hans «kjælenavn» på dronningen.

DUKKER OPP: I traileren til prins Harrys nye dokumentarserie om mental helse, «That me you can´t see», dukker Meghan og Archie opp. Video: Apple+ Vis mer

Meghan og Harry sendte som kjent sjokkbølger gjennom store deler av verden, da de nylig gikk hardt ut mot kongehuset i et intervju med Oprah Winfrey.

Paret har måttet tåle kritikk for valg av navn på deres sistefødte, med tanke på at datteren både er kalt opp etter prins Harrys mor og bestemor.

Grunnen til delte meninger om navnet er nettopp det konfliktfylte forholdet mellom hertugparet og det britiske kongehuset. Kongehusekspert Angela Levin har blant annet uttalt til «Good Morning Britain» at hun ikke tror navnevalget ble godt mottatt hos dronningen.

LES OGSÅ: Åpner seg om singeltilværelsen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer