Hertuginne Meghan og prins Harry:

Fødselen er i gang

Det skriver Sky News.

BLIR FORELDRE: Hertuginne Meghan og prins Harry blir snart foreldre for første gang. Foto: NTB scanpix
BLIR FORELDRE: Hertuginne Meghan og prins Harry blir snart foreldre for første gang. Foto: NTB scanpix Vis mer

SISTE: Like før klokken 15.40 norsk tid kom meldingen om at hertugparet av Sussex var blitt foreldre til en liten gutt, og at den lille kom til verden i morgentimene mandag. Dermed var fødselen allerede overstått da Buckingham Palace kunngjorde at hertuginne Meghans veer hadde begynt tidlig mandag morgen - en kunngjøring som kom i 14.45-tiden norsk tid.

Fødselen til hertuginne Meghan (37) er i gang. Det skriver en rekke medier, deriblant Sky News, som viser til en bekreftelse fra Buckingham Palace.

- Hertuginnens fødsel startet tidlig i morges, og hertugen var ved hennes side. En kunngjøring kommer snart, heter det i uttalelsen fra det britiske kongehuset.

Meghan og prins Harry (34) kunngjorde svangerskapet i oktober, men har holdt kortene tett til brystet siden da. De har ikke gått ut med offisiell termindato, kjønn eller navn. Det eneste beviset har i grunn vært hertuginnens voksende mage. De siste ukene har hun holdt seg unna offentligheten, for å gjøre seg klar til fødselen.

I Windsor har fans allerede tatt til gatene med flagg. Det er ikke kjent hvorvidt fødselen skjer på et sykehus eller i parets nye hjem, Frogmore Cottage.

Barnet blir nummer syv i tronfølgen når det blir født, og får trolig tittelen Lord eller Lady Mountbatten-Windsor.

UTTALTE SEG OM GRAVIDITETEN: Under et besøk på universitetet i Leicester onsdag, åpnet hertuginne Kate opp om hva hun tenker om hertuginne Meghans graviditet. Video: @march1994bieber via Storyful Vis mer

Hemmelighold

Ekstremt få detaljer rundt fødselen er kjent. Ifølge en pressemelding fra Kensington Palace, som ble sendt ut i midten av april, vil hertugparet holde fødselen hemmelig så lenge de ønsker, helt de til de føler seg klare for å dele den gledelige nyheten med resten av verden.

I pressemeldingen kom det videre fram at Meghan og Harry er svært takknemlige for all støtte og lykkeønskninger de har mottatt fra mennesker over hele Storbritannia og rundt om i verden, mens de forbereder seg på å bli foreldre.

- Deres kongelige høyheter har tatt en personlig beslutning om å holde planene rundt babyens ankomst privat, het det pressemeldingen.

BLIR FORELDRE: Meghan og Harry avbildet i mars, like før hertuginnen trakk seg tilbake i påvente av fødselen. Foto: NTB Scanpix
BLIR FORELDRE: Meghan og Harry avbildet i mars, like før hertuginnen trakk seg tilbake i påvente av fødselen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hertugen og hertuginnen ser frem til å dele den spennende nyheten med alle så fort de har fått mulighet til å feire privat som ny familie.

Ifølge People vil det imidlertid ikke ta lange tiden før hertugparet viser frem sitt nyfødte barn. Det amerikanske nettstedet skriver nemlig at Meghan og Harry vil delta i en fotoseanse på Windsor Castle et par dager etter fødselen.

- Nøye planlagt

Svangerskapet ble kjent bare noen måneder etter at den amerikanske skuespilleren Meghan Markle ga sitt «ja» til prins Harry i St. Georges kapell på Windsor slott utenfor London 19. mai i fjor.

GIFT: Meghan og Harry giftet seg i Windsor 19. mai i fjor. Foto: NTB Scanpix
GIFT: Meghan og Harry giftet seg i Windsor 19. mai i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Med dette fikk Meghan også tittelen som hertuginnen av Sussex.

Meghan og Harry var i Australia, i forbindelse med sin første offisielle reise utenfor Europa som ektepar, da hoffet slapp nyheten om graviditeten.

Like før reisen deltok de to i bryllupet til prins Harrys kusine, prinsesse Eugenie (28), som giftet seg med Jack Brooksbank (32) 12. oktober. Og nettopp dette skal ha innvirket på når hertugparet valgte å annonsere babynyheten.

- Meghan og Harry holdt graviditeten hemmelig fordi de ikke ville ødelegge prinsesse Eugenies store dag. Hadde babynyheten blitt sluppet før helgens kongelige bryllup i England, hadde den stjålet både overskrifter og fokus fra brudeparet, forklarte Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng den gang.

LES OGSÅ: - På boligjakt i California