Føder Mary i dag?

Dansk avis hevder kronprinsessen legges inn på sykehus mandag morgen. Men kongehuset avviser.

FØDER I DAG?: Ifølge kilder danske B.T. har snakket med skal kronprinsesse Mary legges inn på sykehus for å føde mandag morgen.  Foto: Stella Pictures
FØDER I DAG?: Ifølge kilder danske B.T. har snakket med skal kronprinsesse Mary legges inn på sykehus for å føde mandag morgen. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO: Danskenes kronprinsesse Mary (38) er for tiden høygravid med tvillinger, og skal ifølge det danske kongehuset føde det som blir sitt tredje og fjerde barn «midt i januar».

De siste ukene har det imidlertid gått rykter om at meldingene fra det danske slottet kan være «falske», og at kongehuset pleier å sette et omtrentlig tidspunkt for termin som ofte ligger etter den egentlige terminen.

Det har derfor vært knyttet stor spenning til om kronprinsessen kom til å føde i julen, noe hun ikke har gjort.

Nåhevdes det imidlertid ut at danskene ikke trenger å vente så veldig mye lenger på sine nye kongelige. Ifølge kilder danske B.T. har snakket med blir nemlig Mary innlagt på Rigshospitalet i København mandag for å føde tvillingene. 

Ifølge den ene kilden skal en jordmor ved Rigshospitalet sette fødselen kunstig i gang på morgenen mandag. Søndag kveld var imidlertid ikke Mary blitt overført fra Amalienborg til sykehuset.

Personalet på fødeavdelingen ved Rigshospitalet har i lengre tid planlagt den kongelige familieforøkelsen ned til minste detalj, og på fødestuen hvor Mary skal ligge har vinduene blitt skjermet. 


Til Ekstra Bladet avviser imidlertid pressekoordinator for kongehuset, Lene Balleby, oplysningerne om den kunstigt igangsatte fødselen.

På direkte spørsmål om hvorvidt Marys fødsel vil bli sat i gang i dag, lyder det korte, men presise svarer: 'Nei'.


Når fødselen starter vil det også være langt mer personale til stede enn ved enkelt-fødsler, skriver B.T.

Blant annet skal kronprinsessen få assistanse av to jordmødre, to leger og en barnelege. Kronprins Frederik (42) skal også være tilstede, i tillegg er det satt frem to gjenopplivningsapparater, i tilfelle noe går galt.

Fra før av har det danske kronprinsparet barna prins Christian (5) og prinsesse Isabella (3) sammen.

Rett før jul deltok kronprins Frederik på finalen i håndball EM for kvinner, og kunne fortelle at Mary er klar for å føde og at han gledet seg stort til tvillingenes ankomst.

- Hun er helt klar for å føde og hun har det bra. Og vi gleder oss, fortalte den blide kronprinsen til bt.dk søndag.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:   - Kongeåret 2010 - og det neste