Føder hun tvillingene allerede før julaften?

Dansk avis hevder Slottet kan ha oppgitt «falsk»- termin.

FØDER FØR JUL?: Kronprinsesse Mary av Danmark er høygravid med tvillinger. Ifølge kilder kan det tenkes at hun føder allerede før julaften.  Foto: Stella Pictures
FØDER FØR JUL?: Kronprinsesse Mary av Danmark er høygravid med tvillinger. Ifølge kilder kan det tenkes at hun føder allerede før julaften. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO: Danskenes kronprinsesse Mary (38) er for tiden høygravid med tvillinger, og skal ifølge det danske kongehuset føde det som blir sitt tredje og fjerde barn «midt i januar».

Nå viser det seg imidlertid at meldingene fra det danske slottet kan være «falske».
 
Ifølge flere kongeeksperter B.T. har snakket med pleier nemlig kongehuset å sette et omtrentlig tidspunkt for termin som ofte ligger etter den egentlige terminen. Dette for å hindre at journalister og andre nysgjerrige skal slå lei foran sykehuset og slottet.

I «virkeligheten» har kronprinsessen, som også er mor til prins Christian (5) og prinsesse Isabella (3), termin allerede rundt nyttår, og dermed kan det være stor sannsynlighet for at hun føder før julaften.

B.T.s kilder forteller at tvillingfødseler ofte settes i gang allerede i uke 38 av graviditeten, noe som dermed vil bli rundt 20. desember. Dette bekrefter også Morten Hedegaard, som er leder av fødeteamet som skal «dirigere» Mary sikkert gjennom fødselen.

- En tvillingfødsel settes normalt i gang to uker før termin, sier Hedegaard, som er klinikksjef på Rigshospitalet.

I likhet med under fødselen til prins Christian og prinsesse Isabella, skal Hedegaard få assistanse av den rutinerte avdelingsjordmoren Birgitte Hillerup når tvillingene fødes.

De to skal også assisteres av overlege Peter Dam og jordmor Agnete Nørrelund.

Det har tidligere vært skrevet at kronprinsessen krevde ni av sykehusets 15 fødestuer lukket for å få ro under tvillingfødselen, men dette avviser Rigshospitalet.

Ifølge B.T. ønsker ikke kongehuset å kommentere detaljene rundt Marys fødsel, men kommunikasjonssjef ved hoffet, Lene Balleby, bekrefter at kronprinsessen nå er ferdig med sine offisielle oppdrag og at kalenderen hennes er tom for resten av desember.
 
- Det er riktig at kronprinsessen ikke har flere offisielle arrangementer i kalenderen, sier hun.

Kronprinsessen og kronprins Frederik (42) har også satt i gang flyttetprosessen til Amalienborg, hvor de skal bo med sine nyfødte.

Paret har tidligere annonsert at de planlegger å feire jul alene med barna på Amalienborg.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:   - Kronprinsesse Mary har tatt mammaperm