Prins Joachim:

Flytter tilbake til omstridt slott

Den danske prinsen returnerte til Danmark for omtrent en måned siden.

FLYTTER: Prins Joachim tar med seg kona og barna til sitt «andre hjem». Foto: NTB Scanpix
FLYTTER: Prins Joachim tar med seg kona og barna til sitt «andre hjem». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I august i fjor pakket prins Joachim (50) og kona, prinsesse Marie (44), flyttelasset og tok med seg sine to barn, prins Henrik (10) og prinsesse Athena (8), til Frankrike - der de etter planen skulle bli til sommeren.

Der har den danske prinsen begynt på landets høyest rangerte militære lederutdannelse. Men grunnet coronapandemien så familien på fire seg nødt til å flytte hjem til Danmark litt tidligere enn planlagt.

Etter hjemkomsten har de alle bodd i en leilighet i Christian VIIIs palé på Amalienborg slott i København. Dette fordi deres faste residens, en villa på Klampenborg like utenfor København, er leid ut fram til midten av sommerferien.

80-ÅRSDAG: Dronning Margrethe II av Danmark fylte 80 16. april. Egentlig skulle dagen feires med venner og bekjente. Men, som resten av verden har også de kongelige nå måttet ty til digitale løsninger. Video: Det danske kongehus Vis mer

Nå er de imidlertid på flyttefot, og vil i tiden fremover bo på Schackenborg slott i Møgeltønder, skriver danske Her & Nu - som har fått nyheten bekreftet fra Slottet.

Fikk slottskritikk

Det danske kongehusets kommunikasjonsavdeling forteller til ukebladet at prins Joachim, prinsesse Marie og barna vil bo på slottet fremover, på ubestemt tid.

FAMILIE: Prins Joachim, kona og deres to barn flytter nå tilbake sitt tidligere hjem. Her er prinsen omringet av hele familien sin, inkludert ekskona Alexandra og deres to felles barn, prins Nikolai og prins Felix. Foto: NTB Scanpix
FAMILIE: Prins Joachim, kona og deres to barn flytter nå tilbake sitt tidligere hjem. Her er prinsen omringet av hele familien sin, inkludert ekskona Alexandra og deres to felles barn, prins Nikolai og prins Felix. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prinsen solgte i 2014 Schackenborg Slott til Schackenborg-fondet, som han selv er beskytter over. Han fikk imidlertid beholde boligen på eiendommen, som blant annet blir omtalt som familiens «andre hjem».

Ifølge den danske avisen JydskeVestkysten, tok 50-åringen over slottet i Møgeltønder i 1993.

Fra 1995 bodde prinsen på slottet med sin daværende kone, grevinne Alexandra (55), inntil skilsmissen i 2005. Prinsen ble boende, og Marie flyttet siden inn - før salget i 2014.

Tilbake i 2014 fikk prinsen kritikk for salget. Flere mente at dette var en dårlig beslutning fordi det førte til at samtlige av kongefamiliens medlemmer dermed ble bosatt i hovedstaden, ifølge BT.

TILBAKE: Prinsesse Marie og prins Joachim på solgte Schackenborg Slott i 2014. Her er ekteparet avbildet ved sitt tidligere hjem - dit de nå returnerer - samme år. Foto: NTB Scanpix
TILBAKE: Prinsesse Marie og prins Joachim på solgte Schackenborg Slott i 2014. Her er ekteparet avbildet ved sitt tidligere hjem - dit de nå returnerer - samme år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Leier ut til «tv-baronessen»

Etter salget av Schackenborg slott, flyttet familien til ovennevnte Klampenborg, som er leid ut frem til sommeren. Det er den danske «tv-baronessen» Caroline Fleming (44) som har bodd i villaen siden august.

Fleming er godt kjent for det danske folk, som tv-personlighet og modell. Hun medvirket i serien «Baronessen» i 2007, som var en braksuksess og omhandlet både hennes og den danske overklassens overdådige luksusliv.

44-åringen skal være en svært god venn av familien, og har også nære bånd til flere andre medlemmer av den danske kongefamilien. Hun var blant annet til stede under prins Joachims private 50-årsfeiring i fjor.

Caroline Fleming er oppvokst på Valdemar Slott i Tåsinge - som over flere generasjoner har huset baroner og baronesser. Dermed er det nok passende for henne å nå bo i en villa som ellers huser en prins.

Fleming er imidlertid ikke bare kjent fra tv-skjermen og for sin overdådige og ekstravagante livsstil. Hun er også ekskjæresten til den danske fotballspilleren Nicklas Bendtner (32). Sammen har eksparet sønnen Nicolas (10).

Fleming har også ytterligere to barn fra et tidligere forhold.

BARONESSE: Caroline Fleming bor for tiden i prinsefamiliens villa. Foto: NTB Scanpix
BARONESSE: Caroline Fleming bor for tiden i prinsefamiliens villa. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Er det virkelig henne?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer