Prins Joachim og prinsesse Marie:

Flytter fra Frankrike

Det danske prinseparet pakker sakene.

PRINSEFAMILIEN: Fra venstre: prins Felix, prinsesse Marie, prins Joachim, prinsesse Athena, prins Henrik og prins Nicolai. Foto: Mads Claus Rasmussen/NTB
PRINSEFAMILIEN: Fra venstre: prins Felix, prinsesse Marie, prins Joachim, prinsesse Athena, prins Henrik og prins Nicolai. Foto: Mads Claus Rasmussen/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins Joachim (53) og familien flytter fra Frankrike, melder danske BT.

Til sommeren forlater førstnevnte jobben gjennom de to siste årene som forsvarsattaché på den danske ambassaden i Paris. Det forteller prinsen til Billed Bladet.

- Det er en fantastisk jobb, men det stopper i sommer.

Kollegaer ved ambassaden

Det er foreløpig ikke kjent hvor han, kona prinsesse Marie (46), prins Henrik (13), prinsesse Athena (10) og hunden Cerise vil bosette seg.

I tillegg er prins Joachim far til prinsene Nicolai (23) og prins Felix (20), som han har med ekskona grevinne Alexandra (58).

Nicolai er for tiden student i Paris, der han tar et utvekslingsår som er en del av utdannelsen ved Copenhagen Business School, ifølge det danske kongehusets nettsider. Felix på sin side, bor i København.

Prins Joachims jobb som forsvarsattaché var satt til tre år med mulighet for forlengelse. Nå blir den altså ikke forlenget, og det er uvisst om det er etter prinsens ønske.

Prinsesse Marie jobber også ved den danske ambassaden i Paris som kulturrepresentant.

Tre år i Frankrike

Det var i 2019 det danske kongehus meddelte at prinsefamilien skulle flytte til Frankrike, for at prins Joachim kunne tage en militæruddannelse ved Ecole Militaire i Paris.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer