Prins Nikolai:

Flytter fra Danmark

Den danske prinsen avslører flytteplaner.

FLYTTER: Prins Nikolai flytter fra Danmark til høsten. Foto: Christophersen /PPE/SIPA/Shutterstock/NTB
FLYTTER: Prins Nikolai flytter fra Danmark til høsten. Foto: Christophersen /PPE/SIPA/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Danske prins Nikolai (21) flytter til Frankrike, nærmere bestemt Paris. Det bekrefter han overfor danske B.T lørdag.

Bekreftelsen kommer kort tid etter at hans egen mor, grevinne Alexandra (57), fortalte om nyheten til Billed Bladet.

Grunnen for at prinsen nå tar steget ut i det store utland, skal være studiene.

Gjør som pappa

Overfor B.T forteller prins Nikolai at flyttingen dreier seg om et utvekslingsopphold, i sammenheng med utdannelsen han for øyeblikket tar ved Copenhagen Business School.

- Det dreier seg om noen økonomiske valgfag i tidsrommet september 2021 til januar 2022, får avisen opplyst gjennom prinsens presserådgiver Helle von Wildenrath Løvgreen.

Prins Nikolai startet på en bachelorutdannelse ved den nevnte skolen høsten 2019. Når han nå flytter til Paris, kommer han også nærmere sin far, prins Joachim (52).

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

52-åringen flyttet nemlig til Paris høsten 2019, for å gjennomgå Frankrikes høyeste rangerte militære lederutdannelse ved École Militaire.

I fjor høst landet prinsen seg en prestisjefylt jobb i Paris, da han fra 1. september begynte i jobben som forsvarsattaché, hvor han fungerer som et bindeledd mellom det danske og franske forsvaret.

På egne ben

Prins Nikolais kommende utenlandsopphold er blant de mange valgene han har tatt de siste par årene, for å bli en mer selvstendig mann.

21-åringen flyttet i fjor inn sammen med kjæresten Benedikte Thoustrup, og kort tid etter ble det kjent at han hadde kjøpt en splitter ny luksusleilighet i København. Dermed flyttet han ut fra leiligheten han til da hadde bodd i, som lå ved dronning Margrethes (81) slott, Amalienborg.

Prinsen har lenge vekket oppsikt i hjemlandet, mye på grunn av sin voksende modellkarriere. Den unge sjarmprinsen har de siste årene markert seg stort som modell, og gått på catwalken for en rekke berømte motehus som Dior og Burberry.

Han har også prydet forsidene av en rekke moteblader, og var å se som forsidemodell på den ukrainske utgaven av Vogue i fjor.

Ble alvorlig syk

Flyttingen til prins Nikolai skjer et drøyt år etter at det ble kjent at hans far, prins Joachim, var innlagt med blodpropp i hjernen. Prinsen lå på sykehus i ti dager, før han ble friskmeldt og utskrevet.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

Da prinsen ankom sykehuset 24. juli i fjor, skal han ha blitt operert umiddelbart. Familien har flere ganger siden snakket ut om hendelsen. Prinsens ekskone, grevinne Alexandra, var blant dem som snakket ut.

- Det hele kom som et stort sjokk for oss, da vi nettopp hadde avsluttet noen fantastisk skjønne feriedager sammen på Chateau de Cayx i forbindelse med prins Felix' fødselsdag, sa grevinnen gjennom sin presserådgiver, Helle von Wildenrath Løvgreen, til danske Se og Hør.

Grevinne Alexandra er mor til prins Joachims to sønner prins Nikolai og prins Felix (18). Hun giftet seg i 1995 med den danske prinsen, men de skilte seg ti år senere, i 2005.

Prins Nikolai uttalte seg også om faren, etter den alvorlige hendelsen. Overfor danske Se og Hør erkjente han at det hele kom som et sjokk.

- Hele situasjonen rundt min far har selvsagt sjokkert hele familien. Men, jeg føler at det har styrket oss som familie enda mer, og det har minnet oss på å verdsette hverandre, sa prinsen til det danske ukebladet.

LES OGSÅ: Mottok drapstrusler etter støttemelding

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer