Dronning Elizabeth:

Flyter over av avføring og urin

Dronning Elizabeth sliter med en lei utfordring på Balmoral Castle i Skottland.

STINKENDE PROBLEM: Britenes dronning Elizabeth og ektemannen prins Philip pleier å tilbringe sommeren på Balmoral Castle i Skottland. Den siste tiden har det imidlertid oppstått et lite hyggelig problem på den kongelige eiendommen. Her er ekteparet på Windsor Castle tidligere i juni. Foto: NTB Scanpix
STINKENDE PROBLEM: Britenes dronning Elizabeth og ektemannen prins Philip pleier å tilbringe sommeren på Balmoral Castle i Skottland. Den siste tiden har det imidlertid oppstått et lite hyggelig problem på den kongelige eiendommen. Her er ekteparet på Windsor Castle tidligere i juni. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Britiske dronning Elizabeths (94) skotske landsted Balmoral har i mange år vært et yndet sommersted for den britiske kongefamilien. Slottet har vært i familiens eie siden 1800-tallet, og benyttes i dag primært som sommerresidens for dronningen og ektemannen prins Philip (99).

TALE: Dronning Elizabeth talte til det britiske folk under coronakrisen. Bilder fra BBC. Vis mer

Slottet er i dronning Elizabeths private eie, og hun arvet det i sin tid av sin far, George VI, som gikk bort i 1952. Til tross for at slottet er en privat kongelig residens, er området rundt Balmoral et populært rekreasjonsområde for mange turgåere.

Den siste tiden har det imidlertid oppstått et noe pussig problem på den britiske monarkens sommereiendom: Folk gjør nemlig fra seg på bakken, skriver CNN.

Balmorals offentlige toaletter er stengt som følge av coronaviruset, noe som altså betyr at enkelte briter tyr til alternative løsninger når de skal gjøre sitt fornødne.

Våtservietter

Ansatte ved Balmoral klager på at det flyter over av avføring og våtservietter på den kongelige eiendommen, og har tatt til Twitter for å oppfordre folk til å ikke bruke dronningens hage som et utendørstoalett.

- Skuffende å se så mange våtservietter på eiendommen i dag. Ved siden av stier og monumenter. Vær så snill å husk på at det ikke finnes noen åpne offentlige toaletter i mils omkrets for tiden, skriver Balmoral Castle, og fortsetter:

RESIDENS: Balmoral Castle er en av dronningens hovedresidenser. Foto: NTB Scanpix
RESIDENS: Balmoral Castle er en av dronningens hovedresidenser. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- En del av problemet er at vi ser at mange ikke-nedbrytbare våtservietter blir kastet på eiendommen.

Balmoral Castle kommer også med et forslag til hva man kan gjøre dersom man ikke ser noen andre muligheter enn å sette seg ned på huk i det fri.

- Hvis du må tisse, vær så snill å gjør det minst 30 meter fra innsjøer og bekker. Hvis du må gjøre fra deg, gjør det så langt unna bygninger, stier, vannløp og gårdsdyr som bare mulig. Begrav avføringen i et hull, anbefaler Balmoral Castle.

Ifølge CNN har det varme været i Storbritannia ført til at svært mange briter har valfartet til strender, parker og andre offentlige områder den siste tiden.

Historisk slott

Dronning Elizabeth og resten av den britiske kongefamilien tilbringer hvert år flere uker på det historiske Balmoral-slottet i Skottland - gjerne om sommeren og i høytider.

Slottet ligger ved elva Dee, omtrent seks mil fra Aberdeen. Eiendommen består av 200 000 dekar og flere bygninger.

Dronning Elizabeth og prins Philip har siden midten av mars oppholdt seg på Windsor Castle utenfor London, som også er en av dronningens hovedresidenser. Slottet blir tradisjonelt brukt i helger, i påska og under veddeløpsuken i juni hvert år.

BLIR LURT: 12 jenter er sikre på at de dater prins Harry i realityprogrammet «I Wanna Marry Harry». Video: Fox / Rød Løper Vis mer

I mars reiste imidlertid den britiske monarken og ektemannen til Windsor Castle på grunn av coronapandemien. I begynnelsen av juni overrasket den 94 år gamle dronningen stort da det dukket opp bilder av henne på hesteryggen utenfor Windsor Castle.

Dette var første gang dronningen viste seg utendørs på flere måneder, etter å ha sittet isolasjon på slottet sammen med ektemannen siden mars.

LES OGSÅ: Brutalt ærlig:- Jeg krasjet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer