Fløy til Midtøsten på VIP-klasse

Kronprinsfamiliens utskjelte reise har startet.

TILBAKE TIL INDIA:  Kronprins Haakon fikk turban da han og kronprinsesse Mette-Marit besøkte India i 2006. Denne julen skal de tilbake til landet. Foto: SCANPIX
TILBAKE TIL INDIA: Kronprins Haakon fikk turban da han og kronprinsesse Mette-Marit besøkte India i 2006. Denne julen skal de tilbake til landet. Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO: Kronprinsfamilien reiste lørdag ut på sin to måneder lange «dannelsesreise», som de selv har omtalt reisen som. Ifølge Aftenposten fløy kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og barna med Turkish Airlines til Midtøsten. Etter hva Seher.no erfarer landet de trolig i Istanbul. Tirsdag kveld skal de ha reist videre til Amman.

Kronprinsfamilien skal ha fått oppgradert til businessklasse på reisen, i tillegg til at de fikk norsk kaptein. Mat og underholdning skal ha blitt oppgradert til VIP-klasse, som er det beste flyselskapet kan tilby, skriver Aftenposten.

Kronprinsparets beslutning om å ta barna ut av skolen i hele to måneder har vakt reaksjoner – fordi dette er noe som andre foreldre ikke kan tillate seg. Kritikken har florert på nettet og i leserbrevspalter i aviser. Og nylig kunne man lese en lang kommentar om dette i kronprinsfamiliens lokalavis, Asker og Bærum Budstikke, skrevet av avisens samfunnredaktør Tor Christian Bakken.

«Nærmest udannet» kalte han sin kommentar, som begynte slik: «Det kan vanskelig kalles dannet når du tar barna ut av skolen i to måneder og gjør det stikk motsatte av det nordmenn flest forbinder med folkeskikk».

- At kronprinsparet tar fri i to måneder synes jeg ikke er en privatsak. De er offentlige personer med offentlige plikter, så dette mener jeg er på grensen til uhørt og nærmest udannet som jeg har prøvd å få frem, uttalte Bakken til Seher.no i forrige uke.
 

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - På grensen til uhørt

Se video fra Seher.nos intervju med kronprinsparet her:


[obj:media:9174]