Flagges på halv stang på slottet

Søndag døde prinsesse Ragnhild i sitt hjem i Rio. Nå flagges det på halv stang ved slottet.

TRIST DAG: Flagget fires på halv stang på Slottet litt over klokken fem søndag ettermiddag, etter at det ble gjort kjent at prinsesse Ragnhild døde i sitt hjem i Rio de Janeiro tidligere på dagen, 82 år gammel.  Foto: NTB scanpix
TRIST DAG: Flagget fires på halv stang på Slottet litt over klokken fem søndag ettermiddag, etter at det ble gjort kjent at prinsesse Ragnhild døde i sitt hjem i Rio de Janeiro tidligere på dagen, 82 år gammel. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Søndag ble det kjent at Kong Haralds eldste søster, prinsesse Ragnhild fru Lorentzen er død 82 år gammel.

Det flagges nå på halv stang ved slottet i Oslo.

- Kongefamilien har nå tradisjon tro hengt ut flagg med sort flor fra Slottsbalkongen, sier kongehusekspert Kjell Arne Totland til Seoghør.no.

- Det er ingen tradisjon for å heise kongeflagget på halv stang - derfor heiser man et eget flagg med flor for å markere sorg fra Slottsbalkongen. Slik gjør man også i andre monarkier, forklarer Totland.

Kongen selv mottok den triste beskjeden tidligere i dag.

- Hans Majestet Kongen har med stor sorg mottatt budskapet om at Prinsesse Ragnhild, fru Lorentzen, er gått bort. Prinsessen sovnet inn i sitt hjem i Rio de Janeiro i Brasil, 16. september 2012 kl. 09.45 lokal tid, skriver Slottet i en pressemelding.
 
- Bisettelsen vil finne sted i Slottskapellet. Tidspunkt er ikke fastsatt. Prinsesse Ragnhild vil bli stedt til hvile ved Asker kirke. Prinsessen ble født 9. juli 1930 på Det kongelige slott i Oslo og var eldste barn til Kong Olav og Kronprinsesse Märtha, står det videre i pressemeldingen fra slottet. 

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Her er Stoltenbergs minneord

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer