Marius Borg Høiby:

Fjernet prinsetittel etter Se og Hør-avsløring

Marius fikk ikke være prins på nett.

TITTELENDRING: I to artikler i magasinet Marius Borg Høiby nå er «Style Editor» for, er han blitt omtalt som en norsk prins. Etter at Se og Hør tok kontakt med magasinet, har de valgt å fjerne tittelen fra sine nettsider. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TITTELENDRING: I to artikler i magasinet Marius Borg Høiby nå er «Style Editor» for, er han blitt omtalt som en norsk prins. Etter at Se og Hør tok kontakt med magasinet, har de valgt å fjerne tittelen fra sine nettsider. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Tirsdag kunne Se og Hør avsløre at kronprinsesse Mette-Marits (44) eldste sønn, Marius Borg Høiby (21), har kapret en ny toppjobb i London.

Marius har tidligere hatt praksisjobb for både motekongen Philipp Plein i Milano og bilfirmaet Insignia i Oslo, men nå har han fått seg en jobb innenfor journalistikken.

21-åringen er nemlig utropt som Tempus Magazines nye «Style Editor», eller trendredaktør på norsk. Og det er ikke bare en høy stilling Marius har fått. I sitt eget blad blir han også omtalt som «prins» - ved en rekke anledninger.

Fjernet tittel

I forbindelse med etterfesten til Brit Awards, kunne magasinet melde at blant andre «Pixie Lott, Oliver Cheshire, prins Marius Borg Høiby, Tallia Storm og Paul Sculfor var blant stjernene» som prøvde en bilsimulator på eventet.

Både i nettartikkelen, som ble publisert 27. februar, og i papirutgaven, som kom noen dager senere, sto Marius titulert som prins.

Etter at Se og Hør tok kontakt med Tempus Magazine i forrige uke, har de imidlertid nå valgt å fjerne prinsetittelen til Marius i bladets nettutgave.

FØR: Midt mellom navnene til Oliver Cheshire og Tallia Storm, sto Marius Borg Høiby titulert som prins. Navnet hans ble brukt for å gi inntrykk av hvor kjendisspekket etterfesten til BRIT Awards faktisk var. Foto: Skjerump
FØR: Midt mellom navnene til Oliver Cheshire og Tallia Storm, sto Marius Borg Høiby titulert som prins. Navnet hans ble brukt for å gi inntrykk av hvor kjendisspekket etterfesten til BRIT Awards faktisk var. Foto: Skjerump Vis mer

Og ikke nok med det. De har faktisk valgt å fjerne navnet hans helt fra artikkelen. Bare se på skjermdumpen under:

ETTER: Da Se og Hør tok kontakt med Tempus Magazine i forbindelse med en tidligere sak, bestemte de seg ikke bare for å fjerne prinsetittelen til Marius, men de fjernet også navnet hans fra artikkelen på nett. Foto: Skjermdump
ETTER: Da Se og Hør tok kontakt med Tempus Magazine i forbindelse med en tidligere sak, bestemte de seg ikke bare for å fjerne prinsetittelen til Marius, men de fjernet også navnet hans fra artikkelen på nett. Foto: Skjermdump Vis mer

I papirutgaven av Tempus, som kom ut i mars, står det blant annet at den «norske prinsen Marius Borg Høiby» gikk på den røde løperen på vei til en toppleilighet der magasinet selv arrangerte etterfest for BRIT Awards.

Etter at Se og Hør oppdaget at prinsetittelen til Marius ble fjernet fra nettsiden, tok vi igjen kontakt med Tempus Magazine.

Redaktør Rachel Ingram har ikke vært tilgjengelig for ytterligere kommentarer.

Tidligere har Ingram bekreftet at Marius jobber i magasinet, og i den forbindelse uttalte hun at de ikke kommer til å kommentere hans arbeidsforhold ytterligere.

Heller ikke Slottet, ved kommunikasjonssjef Sven G. Gjeruldsen, ønsker å kommentere denne saken. Men Se og Hør har ingen grunn til å tro at Slottet har bedt magasinet fjerne prinsetittelen fra nettsaken.

Sønnen til kronprinsesse Mette-Marit, Marius Borg Høiby, vekker oppsikt med spesielle skinnjakker i «God kveld Norge»-reportasje. Vis mer

Eleganse

I sin nye jobb skal Marius trolig ta pulsen på moter og trender, det være seg klær og biler innen luksussegmentet. Magasinet er nemlig myntet på de mest velstående britene.

Nylig fikk Marius publisert en artikkel i sitt eget navn på magasinets hjemmeside, der han blant annet skriver om elbilen Tesla Roadster og mannen bak - Tesla-gründer Elton Musk (46).

X

Et innlegg delt av Marius Borg Høiby (@marius_borg)

BILINTERESSE: På sin Instagram-konto deler Marius ofte bilder av biler og annen fart og spenning.

Og her skriver Marius ut fra erfaring. For hjemme på Skaugum har nemlig kronprinsfamilien selv en Tesla i garasjen. Og da Musk i 2014 besøkte Norge, var Mette-Marit og Haakon (44) blant de få gjestene som spiste middag med ham på The Thief i Oslo

Romantisk

Marius Borg Høiby er virkelig i vinden om dagen. Det var i påsken at Se og Hør kunne avsløre at 21-åringen hadde funnet kjærligheten med den norske modellen Juliane Snekkestad (22).

Hun har tidligere posert for bilder som har vært publisert på nettsidene til både amerikanske og argentinske Playboy, og er derfor omtalt som Playboy-modell. Mens den amerikanske utgaven har slettet sine bilder, ligger de fortsatt ute på de argentinske nettsidene.

Bruken av tittelen «Playboy-modell» har flere reagert på, blant andre modellmamma Eivor Øvrebø i en artikkel i VG.

- At bildene nå i ettertid er fjernet, endrer ikke at det var korrekt å kalle henne «Playboy-modell», uttalte sjefredaktør i Se og Hør, Ulf André Andersen, til avisen.

22-åringen og Marius har i lengre tid vært nære venner, men kjærligheten ble etter hvert så sterk at de to bestemte seg for å ta forholdet et steg videre og bli samboere i London - hvor Juliane jobber som modell.

🐻

Et innlegg delt av Juliane Snekkestad (@julianesnekkestad)

Juliane Snekkestad er opprinnelig fra Tønsberg, og er også en bekjent av Linn Helena Nilsen, Marius Borg Høibys ekskjæreste.

Paret har så langt holdt en lav profil og ikke lagt ut bilder av seg selv sammen på sosiale medier etter at de ble samboere. På sin populære Instagram-profil la hun derimot på nyåret ut flere bilder fra innsiden av kronprinsfamiliens bolig på Skaugum.

Bildene lå på hennes åpne Instagram-konto, der hun har rundt 53 000 følgere. Etter at Se og Hør omtalte saken i påsken, er bildene nå fjernet.

Oppstyr

Det var under USA-oppholdet til Marius at det første bildet av de to sammen ble tatt. På selveste kvinnedagen 8. mars i fjor, la Juliane ut et bilde fra Los Angeles av seg selv og Marius i en av hans egendesignede skinnjakker på sin Instagram-profil.

Det er liten tvil om at forholdet mellom Marius og Juliane er seriøst. Se og Hør har avslørt at de to etter flere måneder kom hjem til Norge - og feiret romjulen sammen med kronprinsparet på hytta i Uvdal.

🖤

Et innlegg delt av Juliane Snekkestad (@julianesnekkestad)

Til tross for sin unge alder har Juliane blitt en ettertraktet modell, og er blant jentene i stallen til det britiske modellbyrået Nevs Models.

Etter Se og Hørs oppslag om Marius og Juliane, har det utvilsomt vært stor interesse rundt det nyforelskede paret - både i norske og utenlandske medier.

I etterkant av avsløringen gikk kongehuset selv hardt ut mot Se og Hør i en pressemelding.

Sjefredaktør i Se og Hør, Ulf André Andersen, forsvarte oppslaget med at saken har offentlig interesse - blant annet fordi Marius er en del av Norges mest offentlige familie. Hoffet innrømmet for øvrig overfor Dagbladet å ha dekket utgifter for kronprinsesse Mette-Marits eldste sønn.

Forrige uke brøt kronprins Haakon (44) tausheten om saken, da han i et intervju med NRK snakket om bråket rundt Marius og modellkjæresten for første gang.

🌴

Et innlegg delt av Marius Borg Høiby (@marius_borg)

- Situasjonen var at en ung jente, i begynnelsen av 20-årene, fikk en forside som ikke representerte hvem hun er på en særlig god måte, sa kronprins Haakon, som møtte NRK i forbindelse med et besøk på Lundhs steinbrudd i Tvedalen i Larvik.

- Da hadde vi ett valg, skulle vi la henne stå helt alene i den situasjonen, eller skulle vi gå ut og si noe. Da valgte vi å støtte henne. Det var det denne saken handlet om for oss.

Kronprinsen fortalte samtidig at kongefamilien neppe kommer til å klage inn Se og Hørs sak for PFU (Pressens Faglige Utvalg), selv om de heller ikke vil utelukke det.

LES OGSÅ: Ikke alle Playboy-bildene ble slettet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer