FJERNET VIDEO: - Videoen ble fjernet fordi Slottet var i kontakt. Vi var rett og slett ikke klar over at det eksisterte en muntlig avtale om hvordan nyttårstalen kan brukes, redaksjonssjef for NRK Ung i Oslo, Barbara Jahn. Foto: SCANPIX
FJERNET VIDEO: - Videoen ble fjernet fordi Slottet var i kontakt. Vi var rett og slett ikke klar over at det eksisterte en muntlig avtale om hvordan nyttårstalen kan brukes, redaksjonssjef for NRK Ung i Oslo, Barbara Jahn. Foto: SCANPIX Vis mer

Fjernet egen hets mot kongen

NRK fremstilte Kongen som at han har sans for 17 år gamle jenter.

SEHER.NO: På NRK P3 sine nettsider lå det i går en video som fremstilte kongen med sans for 17 år gamle jenter i tillegg til pedofile tilbøyeligheter. Videoen besto av en omstokking av ordog vendinger fra kongens nyttårstale i 2008 og inngikk i P3s harsellerende serie "Grovklipp".

Bare timer etter at klippet var publisert, fjernet statskanalen videoen fra sine nettsider - et innslag som P3s redaksjon selv hadde laget, skriver VG.

- Videoen ble fjernet fordi Slottet var i kontakt. Vi var rett og slett ikke klar over at det eksisterte en muntlig avtale om hvordan nyttårstalen kan brukes. Nyhetsredaktøren formidlet kontakt, og jeg tok informasjonen til etteretning. Nå er saken borte, sier redaksjonssjef for NRK Ung i Oslo, Barbara Jahn, til avisen.

Ifølge NRKs nyhetsredaktør, Jon Gelius, ble han kmontaktet av Slottet fordi det er nyhetsavdelingen som produserer kongens nyttårstale. Skal man tro ham selv, har han ikke sett klippet med egne øyne.

- Slottet gjorde NRK oppmerksom på at klippet fantes, og jeg fant det naturlig å kontakte vedkommende som var ansvarlig. Jeg fortalte at om nyttårstalene som NRK produserer skal brukes i etterkant, krever det en journalistisk bearbeiding av stoffet. Jeg tok til etteretning at vedkommende sjef i NRK bestemte seg for å fjerne innslaget fra nettet, sier han til VG.

Har du et kjendistips? Tips oss her, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Derfor ble ikke kong Harald invitert