Det svenske kongehuset:

Fjernes fra kongehuset

Prinsesse Madeleine og prins Carl Philips barn kommer ikke lenger til å tilhøre kongehuset.

ENDRINGER: Det svenske kongehuset skriver i en pressemelding at barna til prinsesse Madeleine og prins Carl Philip ikke lenger vil tilhøre kongehuset. Foto: NTB Scanpix
ENDRINGER: Det svenske kongehuset skriver i en pressemelding at barna til prinsesse Madeleine og prins Carl Philip ikke lenger vil tilhøre kongehuset. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag formiddag skriver Det svenske hoffet i en pressemelding at prinsesse Madeleine (37) og Chris O'Neill (45), og prins Carl Philip (40) og prinsesse Sofia (34) sine barn ikke lenger kommer til å tilhøre kongehuset, ifølge Aftonbladet.

«Hans Majestet Kongen har besluttet forandringer i kongehuset. Hensikten med disse endringene er å klargjøre hvilke personer i den kongelige familien som det forventes at blir brukt til offisielle oppgaver som statsoverhode, eller er i slekt med statsoverhode», heter det blant annet i pressemeldingen.

Fortsetter å jobbe

«Prins Alexander, prins Gabriel, prinsesse Leonore, prins Nicolas og prinsesse Adrienne er fortsatt medlemmer av kongefamilien. De har derimot ikke lenger tittel som Kongelige Høyheter, og forventes ikke å i fremtiden påta seg kongelige oppdrag», heter det videre.

Barna vil også beholde sine hertug- og hertuginnetitler som de ble tildelt av kongen ved fødselen. Prins Carl Philip, prinsesse Sofia og prinsesse Madeleine kommer på sin side til å fortsette å jobbe i stiftelser og virksomheter som de har grunnlagt og engasjerer seg i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer