Märtha Louise og Ari Behn:

Firedoblet inntekten etter skilsmissen

Det ble et godt år for både prinsesse Märtha Louise og Ari Behn.

LER HELE VEIEN TIL BANKEN: Ari Behn og prinsesse Märtha Louise hadde et godt år i fjor. Begge tjente betraktelig mye mer enn hva de gjorde i 2016. Foto: NTB Scanpix
LER HELE VEIEN TIL BANKEN: Ari Behn og prinsesse Märtha Louise hadde et godt år i fjor. Begge tjente betraktelig mye mer enn hva de gjorde i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høsten 2016 kom nyheten om at prinsesse Märtha Louise (47) og Ari Behn (46) skulle gå fra hverandre, etter 14 års ekteskap. Kunngjøringen sørget for at flere ble sjokkert, ettersom dette var en av de første kongelige skilsmissene Norge hadde sett på lenge.

Siden har de to uttalt at de forsøker å ivareta et godt forhold for barnas skyld, og eksparet har tidligere bodd like i nærheten av hverandre. De lever begge hektiske liv med mye jobb, og det har gitt resultater - om vi skal tro de ferske likningstallene som utkom onsdag morgen. Skatteåret 2017 er det første fulle året de to har vært fra hverandre.

I inntektsåret 2016 hadde prinsesse Märtha Louise en nettoinntekt på nærmere 180 000 kroner. Det er ikke verdens høyeste tall, men i fjor virker det som om ting virkelig har løst seg for prinsessen. Hun står oppført med en inntekt på 1,87 millioner norske kroner. Behn har på sin side nesten firedoblet sin inntekt.

- TOTALVRAK: I fjor havnet forfatter og kunstner Ari Behn i en bilulykke. Nå forteller han hva som skjedde. Video: TV3 Vis mer

- Står på egne bein

Ari Behn kunne i fjor skilte med en inntekt på hele 2,1 millioner kroner, og en formue på nærmere en million.

Det er en stor økning fra inntektsåret 2016. Da sto Behn oppført med en inntekt på 554 000 kroner, som vil si at han nesten har firedoblet inntekten sin på ett år. I tillegg har formuen økt betraktelig, fra 208 000 kroner til 987 000 kroner.

Mye av dette skyldes kunsten hans. Da han i fjor hadde en av mange utstillinger, denne gang i Son, dro han inn tusenvis av kroner på salg av malerier. På veggene ved åpning hang kunst for over 600 000 kroner - 18 malerier i prisklassen 25 000 til 85 000 kroner, i tillegg til noen trykk. Og allerede første dagen solgte Behn kunst for 120 000 kroner.

- Det er hyggelig å se at Ari står på egne bein. Maleriene hans går for store summer, og en stor del av inntekten stammer nok fra billedsalg. Ari har også tatt på seg ulike konferansierjobber, som sikkert er godt betalt, sier kongehusekspert i Se og Hør, Anders Johan Stavseng, og fortsetter:

- Økonomisk kan det seg ut som om skilsmissen har slått bra ut for både Märtha og Ari. Den tidligere prinsessegemalen har firedoblet inntekten i siste skattelister, forklarer han.

Märtha økte formuen med over én million

Det var også et godt år for ekskona. Formuen til Märtha Louise var ved utkanten av 2017 på hele 4,9 millioner norske kroner, som er en økning på over en million. I 2016 sto hun nemlig oppført med en formue på 3,8 millioner kroner, og året før der igjen var den på 1,8 millioner. Det virker derfor som om prinsessens formue stadig øker.

Ifølge Anders Johan Stavseng er det ikke helt uten grunn at ting har gått såpass bra for Märtha Louise - som driver med hest, forfattervirksomhet og den såkalte engleskolen.

- Prinsesse Märtha har økt formuen fra året før. Inntektene har også økt, ifølge skattelistene. Prinsessen hever et fett styrehonorar fra Soulspring - også kjent som engleskolen. I tillegg kommer nok en god slump fra Märthas alternative bøker. Selv om mange reagerer på innholdet i bøkene, går de tydeligvis unna som varmt hvetebrød i både inn- og utland, forteller han.

I fjor utkom blant annet boka «Født sensitiv», som fikk mye omtale her hjemme og i andre europeiske land. Her skrev prinsessen, sammen med forretningspartneren Elisabeth Nordeng, om hvordan det er å være såkalt høysensitiv. Boka skapte debatt rundt hvorvidt dette var et reelt fenomen eller ei, som igjen sørget for massive mengder oppmerksomhet rundt den.

- Salt i grøten, og vel så det

Fjoråret gikk også med på en rekke foredrag, som hun tok 777 kroner i minuttet for å holde. Det betyr at et 45 minutters foredrag vil koste eventuelle interesserte rundt 35 000 norske kroner, skrev A-magasinet i fjor.

- Prinsesse Märtha er en dyktig forretningskvinne. Etter at hun sa fra seg tittelen Hennes Kongelige Høyhet har pengene strømmet inn. Märtha har både skrevet eventyrbøker, lest eventyr, startet engleskole og blitt reisearrangør for alternative turer, forteller Stavseng, og fortsetter:

- Flere har lite sans for hennes alternative business. Men den har nå en gang vist seg å være en gullgruve for prinsesse Märtha. Kongsdattera har til salt i grøten, og vel så det, legger han til.

Prinsesse Astrid, fru Ferner, har heller ingen grunn til å være lei seg over årets tall. Hun står oppført med en formue på 38 millioner kroner. Ytterligere medlemmer av kongefamiliens likningstall er ikke tilgjengelige for offentligheten.

LES OGSÅ: - Han sa han aldri ville tilgi Diana

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer