Prins Harry:

Fikk stående applaus

Prins Harry gjorde sin første offisielle opptreden etter bestefarens begravelse sist måned.

TILBAKE PÅ JOBB: Prins Harry deltok søndag på en vaksinegalla som skal sendes på tv lørdag 8. mai. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP/NTB
TILBAKE PÅ JOBB: Prins Harry deltok søndag på en vaksinegalla som skal sendes på tv lørdag 8. mai. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP/NTB Vis mer
Publisert

Fredag 9. april kom den triste beskjeden om at prins Philip hadde gått bort. Dronning Elizabeths (94) store kjærlighet ble 99 år gammel, og rakk dermed akkurat ikke å fylle de magiske 100.

Begravelsen ble holdt uken etter, lørdag 17. april, og i den anledning fløy prins Harry (36) hjem til England for å være til stede da bestefaren ble sendt til siste hvile.

Det siste året har som kjent Harry og hertuginne Meghan (39) bodd i Los Angeles sammen med sønnen Archie (1).

Stjernespekket event

Da konserten Vax Live ble arrangert for å samle verden og øke den globale vaksineinnsatsen, stilte prins Harry opp sammen en rekke store stjerner som blant annet Jennifer Lopez (51) og Selena Gomez (28).

Dette var hans første opptreden etter at prins Philip ble gravlagt, skriver BBC.

BEGRAVELSE: Kroppspråkssekspert kommenterer kontakten mellom prins William og prins Harry i begravelsen til prins philip Vis mer

Konserten ble spilt inn foran tusenvis av fullvaksinerte på SoFi stadion i Los Angeles og skal sendes på tv og YouTube førstkommende lørdag.

- I kveld står vi sammen med millioner av familier over hele India som kjemper mot den ødeleggende andre bølgen. Viruset respekterer ingen grenser, og adgang til vaksiner kan ikke bestemmes ut fra geografien, sa prins Harry, som ble møtt med stående applaus, ifølge NTB.

Dette var også hans første offentlige arrangement i California siden han og kona flyttet til USA i fjor vår.

PÅ JOBB: Dette er prins Harrys første opptreden offentlig siden bestefarens begravelse. Foto: Valerie Macon / AFP / NTB
PÅ JOBB: Dette er prins Harrys første opptreden offentlig siden bestefarens begravelse. Foto: Valerie Macon / AFP / NTB Vis mer
NYSINGEL: Jennifer Lopez, som nylig brøt forlovelsen med Alex Rodriguez, var blant artistene som stod på scenen under Vax Live søndag. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP/NTB
NYSINGEL: Jennifer Lopez, som nylig brøt forlovelsen med Alex Rodriguez, var blant artistene som stod på scenen under Vax Live søndag. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP/NTB Vis mer

Det var popstjernen Selena Gomez som ledet showet, og hun skal ifølge NTB ha bedt om flere «doser og dollar» til verdens fattigste land.

Jennifer Lopez og rockebandene Foo Fighters og AC/DC underholdt publikum, og det ble også sendt videohilsener fra pave Frans og USAs president Joe Biden (78).

Sendingen på YouTube starter klokka 20.00 lørdag kveld i New York, noe som blir et litt mindre publikumsvennlig tidspunkt i Norge: nemlig klokka 02.00 natt til søndag.

BARE TRIST: Dette sier ekspertene om det famøse Harry og Meghan-intervjuet. Vis mer

Meghan ble hjemme

Mens mange nok var glade for å se prins Harry på Vax Live, så glimret hans kone med sitt fravær. Meghan er som kjent gravid og venter en liten jente til sommeren.

Hertuginnen var heller ikke med til Storbritannia i begravelsen til prins Philip. Hun ble nemlig frarådet av legen sin å dra så sent i svangerskapet, fortalte en talsperson til People i april.

Prins Philips begravelse var første gang prins Harry og broren prins William (38) opptrådte i offentligheten sammen siden Harry og Meghan trakk seg tilbake fra det kongelige livet.

Hele verdens øyne var rettet mot brødrene, som har hatt en heller kjølig relasjon de siste årene, noe som kom fram i Harry og Meghans mye omtalte intervju med Oprah Winfrey.

Kongefamilien var sørgekledd i sort. Det ble på forhånd varslet at ingen i kongefamilien vil bære militæruniform, som er vanlig ved slike anledninger. Årsaken er at prins Harry ikke lenger har noen militær titler, og han ville dermed vært den eneste som ikke stilte i uniform.

Avgjørelsen skal ha blitt tatt av dronningen selv, trolig for å skåne prins Harry.

LES OGSÅ: Ellie Goulding røper gladnyhet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer