Prins Oscar fyller to år:

Fikk spesiallaget kake til bursdagen sin

Slottet delte sjarmerende bilder av bursdagsprinsen og storesøster Estelle.

SØSKENKJÆRLIGHET: Storesøster Estelle stryker lillebror Oscar på kinnet på ett av de søte bildene som ble tatt i anledning prinsens toårsdag. Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se
SØSKENKJÆRLIGHET: Storesøster Estelle stryker lillebror Oscar på kinnet på ett av de søte bildene som ble tatt i anledning prinsens toårsdag. Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se Vis mer

(Se og Hør): Forrige uke fylte prinsesse Estelle av Sverige seks år, og dagen ble - tradisjonen tro - markert med nye bilder av bursdagsbarnet.

Akkurat én uke senere er det duket for feiring av Estelles lillebror. Prins Oscar, kronprinsesse Victoria (40) og prins Daniels (44) yngste barn, fyller to år i dag!

Nok en gang er det fotograf Erika Gerdemark som står bak bursdagsbildene, som går i samme duse pastelltoner som bursdagsbildene til storesøster Estelle.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle trekker også frem likheten mellom bursdagsbildene til Oscar og Estelle:

- Bildene er tatt hjemme på Haga slott, hvor bursdagsprinsen og hans søster koser seg med kake. Akkurat slik som på bildene som kom da prinsesse Estelle hadde bursdag for nøyaktig én uke siden. Det kan vel være bildene ble tatt samtidig for enkelhetens skyld, sier Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

Fikk egen kake

På de nye bildene av prins Oscar kan man se den lille prinsen blåse ut lysene på en stor bursdagskake med hvit glasur. På prinsesse Estelle sine bilder, hadde kaken derimot rosa glasur.

Kongehuseksperten forklarer at bursdagskaken til vesle Oscar er av det helt spesielle slaget:

- Kaken på bildet bærer prinsens navn, og ble skapt av NK Bröd like etter at prinsen kom til verden. Kaken består av browniebunn, vaniljekrem, bjørnebærmousse og marengs. Også storesøster Estelle har en egen kake oppkalt etter seg, forteller Vagle.

Saken fortsetter under bildene.

SPESIELL KAKE: Prins Oscar var tilsynelatende fornøyd med å få sin egen «prins Oscar»-kake til bursdagen. Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se
SPESIELL KAKE: Prins Oscar var tilsynelatende fornøyd med å få sin egen «prins Oscar»-kake til bursdagen. Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se Vis mer
SJARMTROLL: Prins Oscar slekter tydelig på sine flotte foreldre. Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se
SJARMTROLL: Prins Oscar slekter tydelig på sine flotte foreldre. Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se Vis mer

Får nytt søskenbarn
Prins Oscar er et av det svenske kongeparets seks barnebarn. Men om bare kort tid har de hele sju i barnebarnflokken. Prins Oscars tante, prinsesse Madeleine (35), venter jo som kjent sitt tredje barn i disse dager.

Denne uken ble det klart at kronprinsesse Victoria kanskje kommer til å gå glipp av lillesøster Madeleines nært forestående fødsel.

Terminen er nemlig i midten av mars, og Victoria skal besøke de Paralympiske vinterlekene i Sør-Korea mellom 14. og 17. mars.

I starten av februar ble det kjent at prinsesse Madeleine ønsker å føde sitt tredje barn i Sverige, fremfor i London, der familien er bosatt til vanlig. I midten av forrige måned ankom familien Stockholm, ifølge Svensk Damtidning.

Utsatte bursdagsbilder

Fra før av er Madde og ektemannen Chris O'Neill (43) foreldre til prinsesse Leonore (4) og prins Nicolas (2).

Mens den lille prinsen fyller tre år i midten av juni, hadde Leonore nylig bursdag, nærmere bestemt 20. februar - bare tre dager før prinsesse Estelle.

Faktisk sammenfalt fireårsdagen hennes med bisettelsen av prins Henrik av Danmark, som gikk bort 13. februar.

Dette sørget for at offentliggjøringen av prinsesse Estelles bursdagsbilder ble utsatt, av respekt for den kongelige bisettelsen i den danske kongefamilien.

- Vi kommer til å publisere et nytt bilde av prinsessen, men det vil skje på ettermiddagen når begravelsesseremonien er ferdig, uttalte informasjonssjef ved det svenske hoffet, Margareta Thorgren til Expressen.

LES OGSÅ: Marius kom med stikk mot kronprins Haakon