Helle Thorning-Schmidt:

Fikk reaksjoner: «Mangel på respekt»

Den tidligere statsministeren fikk flere til å reagere da hun entret slottet.

PÅ SLOTTET: Helle Thorning-Schmidt dukket opp i en knallrosa, utringet kjole på slottsgalla. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix/NTB
PÅ SLOTTET: Helle Thorning-Schmidt dukket opp i en knallrosa, utringet kjole på slottsgalla. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix/NTB Vis mer
Publisert

Ved kongelige anledninger er det visse kleskoder som bør følges dersom man vil unngå skandaler og overskrifter.

I januar feiret danskenes dronning Margrethe (82) 50 år på tronen, og i den anledning var flere celebre gjester invitert til feiring i helgen. På gjestelisten sto blant annet Danmarks tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (55), som trolig stjal noe av monarkens oppmerksomhet på den store kvelden.

Flere sperret nemlig opp øynene da politikeren dukket opp i en knallrosa kjole med dyp utringning på slottsgallaen, ifølge danske Se og Hør.

«Upassende»

På 55-åringens Instagram har flere følgere sagt sin mening om bekledningen.

«Skikkelig vakker kjole og du ser bra ut, men for anledningen er nok ikke utringningen helt riktig...», lyder en kommentar under en bildekarusell som politikeren har delt på Instagram fra gallaen.

«Upassende kjole for denne begivenheten», skriver en annen, mens en tredje mener utringningen «viser mangel på respekt» overfor den danske dronningen.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, mener dog at kjolen er godt innenfor den kongelige etiketten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer