NY TITTEL: I anledning prins Williams og hertuginne Kates bryllupsdag 29.04, tildelte dronningen Kate den høyeste tittelen i Victoriaordenen. Foto: NTB Scanpix
NY TITTEL: I anledning prins Williams og hertuginne Kates bryllupsdag 29.04, tildelte dronningen Kate den høyeste tittelen i Victoriaordenen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Hertuginne Kate:

Fikk ny tittel av dronningen

Hertuginne Kate fikk en helt spesiell gave av dronningen på bryllupsdagen.

Mandag er det hele åtte år har siden prins William (36) og hertuginne Kate (37) ga hverandre sitt «ja» i en storslått seremoni i Westminster Abbey i London. Siden den gang har det kommende kronprinsparet vært på en rekke offisielle oppdrag sammen, i tillegg til å ha fått sine tre barn, prins George (5), prinsesse Charlotte (3) og prins Louis (1).

Hvorvidt paret har tradisjon for å feire bryllupsdagen, vites ikke, men de siste dagene har prins William vært på offisielt besøk på New Zealand, hvor han blant annet besøkte ofrene etter terroren i Christchurch.

Om prinsen av den grunn ikke fikk anledning til å gjøre noe spesielt for sin kone denne bryllupsdagen, har i alle fall hans bestemor dronning Elizabeth (93) klart å gjøre stas på hertuginnen.

Mandag kveld annonserte nemlig kongehuset at dronning Elizabeth har tildelt hertuginne Kate en ny tittel i anledning deres bryllupsdag.

ANNONSERTE TITTEL: Den nye tittelen ble selv annonsert av den britiske kongehuset i dag. Faksimile: Royal.uk
ANNONSERTE TITTEL: Den nye tittelen ble selv annonsert av den britiske kongehuset i dag. Faksimile: Royal.uk Vis mer

Belønning fra dronningen

Tittelen hertuginnen nå har fått tildelt er Dame Grand Cross, som på norsk kan oversettes til storkorsdame, og er ved den kongelige Victoriaordenen. Det er en ridderordning som ble grunnlagt av dronning Victoria i 1896.

Ordenen er en familieorden som helt og holdent beror seg på monarkens eget ønske, og som utdeles av dronningen selv.

Tittelen gis som en belønning til dem som har tjent dronningen eller monarkiet på en særskilt måte, heter det på kongehusets nettsider.

KONGELIG ETIKETTE: Selv om hertuginne Kate ofte representerer den britiske kongefamilien på offisielle oppdrag, må hun selv neie - eller knikse - for dronningen. Foto: NTB Scanpix
KONGELIG ETIKETTE: Selv om hertuginne Kate ofte representerer den britiske kongefamilien på offisielle oppdrag, må hun selv neie - eller knikse - for dronningen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I anledning parets bryllupsdag delte kongehuset også et bilde av paret fra bryllupsdagen på sin offisielle Instagramkonto.

- Åtte år i dag. Takk for alle hyggelige hilsener i anledning hertugen og hertuginnen av Cambridges bryllupsdag, står det i innlegget.

Drømmebryllup

Da hertugparet giftet seg den 29 april i 2011, var det duket for en stor folkefest i Storbritannia.

Bruden var strålende vakker i en spesiallaget blondekjole fra Alexander McQueen, og hertuginne Kate høstet ros for brudekjolen i motepressen verden over. Det var McQueens sjefdesigner Sarah Burton som var hjernen bak drømmekjolen.

FIKK ROS: Kate strålte da hun for åtte år siden sto brud i en kjole designet av McQueens sjefsdesigner Sarah Burton. Foto: NTB Scanpix
FIKK ROS: Kate strålte da hun for åtte år siden sto brud i en kjole designet av McQueens sjefsdesigner Sarah Burton. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den gang var det knyttet spenning til om Kate ville gjøre som sin avdøde svigermor, prinsesse Diana, da hun giftet seg med prince Charles i 1981, nemlig å utelate lovnaden om å adlyde ektemannen, noe som smått sjokkerte den gang.

Det gjorde Kate - hun lovet å elske og ære, men ikke å adlyde.

LES OGSÅ: - Dette er Meghans termindato

Nå snakker hun endelig ut om bruddet

Nå snakker hun endelig ut om bruddet

- Jeg mistet mensen

- Jeg mistet mensen

Her avslører de at prinsen har lært seg å gå

Her avslører de at prinsen har lært seg å gå

Madonna svarer på Eurovision-kritikken

Madonna svarer på Eurovision-kritikken

Håpet stjernens barn fikk kreft. Nå slår han tilbake

Håpet stjernens barn fikk kreft. Nå slår han tilbake

- Dianas niese dater 60-åring

- Dianas niese dater 60-åring

- Navnet høres ut som et sted der man starter en ny ørkenfestival

- Navnet høres ut som et sted der man starter en ny ørkenfestival

Ola-Conny har brutt forlovelsen

Ola-Conny har brutt forlovelsen

Märtha og Dureks bryllupslykke

Märtha og Dureks bryllupslykke

Deler «hemmelige» bilder på sin første bryllupsdag

Deler «hemmelige» bilder på sin første bryllupsdag

Alenevinner vant over 14,8 millioner!

Alenevinner vant over 14,8 millioner!

Annonsørinnholdfra NORSK TIPPING
Bli abonnent på Se og Hør
spar 50%
Kun 249,- for 10 utgaverKJØP NÅ

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder