Belgias kongehus:

Fikk «ny» søster etter kongelig affære

Etter å ha mottatt svaret fra en DNA-test, erkjenner Belgias tidligere konge at han er faren til Delphine Boël (51).

INNRØMMER: Belgias tidligere konge, Albert II, innrømmer at han er faren til Delphine Boël. Det betyr at hans sønn, nåværende kong Philippe (midten), har fått en «ny» halvsøster. Her med kronprinsesse Victoria og sin kone Mathilde i 2006. Foto: REX/ NTB scanpix
INNRØMMER: Belgias tidligere konge, Albert II, innrømmer at han er faren til Delphine Boël. Det betyr at hans sønn, nåværende kong Philippe (midten), har fått en «ny» halvsøster. Her med kronprinsesse Victoria og sin kone Mathilde i 2006. Foto: REX/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld erkjente Belgias tidligere konge, Albert II (85), at han er faren til Delphine Boël (51) som følge av en affære på 60-tallet.

- Hans majestet kong Albert II har notert seg resultatet fra DNA-testen som han tok som følge av en forespørsel fra en domstol i Brussel. Den vitenskapelige konklusjonen viser at han er den biologiske faren til Delphine Boël, uttaler Alberts advokat Alain Berenboom.

Boël har gått rettens vei, og kjempet i seks år for å bevise at Albert er hennes biologiske far. Han har ikke benektet påstanden offentlig, men nektet en stund for å ta DNA-test.

Uttalelse

Videre uttaler advokaten at Albert mener at prosessen har framstått diskutabel, men at han likevel har bestemt seg for å ikke kjempe videre, for å avslutte den smertefulle prosessen med «ære og verdighet».

- Kong Albert understreker at han helt siden Boël ble født ikke har vært involvert i avgjørelser som har dreid seg om hennes familieliv, sosiale liv eller utdanningen hennes. Han har også alltid respektert båndet mellom Boël og hennes juridiske far.

Boëls advokat, Alain De Jonge, ønsker ikke å uttale seg om avgjørelsen på nåværende tidspunkt, ifølge The Guardian.

SKANDALE: Tidligere kong Albert II har vært gift med Paola av Belgia i over 60 år. De to er fortsatt gift, til tross for den pikante farskapssaken. Her er de avbildet i 2008. Foto: AP/ NTB scanpix
SKANDALE: Tidligere kong Albert II har vært gift med Paola av Belgia i over 60 år. De to er fortsatt gift, til tross for den pikante farskapssaken. Her er de avbildet i 2008. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

Affære

Boël er født i 1968 og er datteren til Sybille de Selys Longchamps, som skal ha hatt et forhold til Albert den gang. Samtidig har han vært gift med Paola Ruffo di Calabria siden 1958.

Albert II var Belgias overhode fra 1993 til 2013, da han trakk seg tilbake og overlot tronen til sønnen Philippe. Årsaken var at Alberts helse ikke lenger var god nok til å oppfylle kongelige plikter, ifølge kongehuset.

MOR OG DATTER: Sybille de Selys Longchamps og datteren Delphine Boël avbildet sammen i Belgia i 2012. Foto: AV Press/ ABACA PRESS/ NTB scanpix
MOR OG DATTER: Sybille de Selys Longchamps og datteren Delphine Boël avbildet sammen i Belgia i 2012. Foto: AV Press/ ABACA PRESS/ NTB scanpix Vis mer

Det var også i 2013 at farskapssaken mot Albert ble reist.

Det var i 2019 at en rettsmedisiner foretok en spytteprøve av Albert, som er blitt sammenliknet med spytt fra Boël og hennes mor. Boël ønsket at alle rettsprosesser knyttet til saken skulle sluttføres før resultatet ble offentliggjort, og det er derfor det har tatt flere måneder.

Avgjørelsen kan føre til at den tidligere kongens arv blir splittet mellom henne og halvsøsknene kong Philippe, prinsesse Astrid og prins Laurent.

LES OGSÅ: - Pass munnen din

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer