Prins Harry og hertuginne Meghan:

Fikk nei av dronningen

Får sitt eget apparat - men ikke akkurat som de ønsket.

PÅ FLYTTEFOT: Meghan og Harry flytter snart ut fra Kensington Palace, og får dermed sitt eget apparat i ryggen. De har imidlertid ikke fått det helt som de ønsket. Foto: NTB Scanpix
PÅ FLYTTEFOT: Meghan og Harry flytter snart ut fra Kensington Palace, og får dermed sitt eget apparat i ryggen. De har imidlertid ikke fått det helt som de ønsket. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I november i fjor ble det kjent at prins Harry (34) og hertuginne Meghan (37) hadde fått eiendommen Frogmore Cottage i Windsor i gave av dronning Elizabeth (92), og at de dermed ville flytte fra Kensington Palace, der storebror prins William (36) hertuginne Kate (37) bor.

- Windsor er et veldig spesielt sted for det kongelige paret, og de er takknemlige for at deres offisielle bolig vil være akkurat her, het det i pressemeldingen fra det britiske kongehuset den gang.

Harry og Meghans nye eiendom i Windsor har de siste månedene gjennomgått en omfattende renovering, og paret vil etter planen flytte inn i forbindelse med at deres første barn blir født i april.

Får sitt eget team

I en ny uttalelse fra Kensington Palace, er det nå blitt kunngjort at de to prinsene, Harry og William, offisielt vil få hvert sitt apparat i ryggen. De har de siste årene delt kontor og ansatte på Kensington Palace, men vil om kort tid representere hvert sitt hushold. Det skriver People.

- Denne planlagte flyttingen vil sørge for at permanente støtteordninger for hertugen og hertuginnens arbeid er på plass så snart de starter familielivet og flytter til sin offisielle residens på Frogmore Cottage, heter det i uttalelsen fra Kensington Palace.

Prins Harrys private kontor, som til nå har vært på Kensington Palace, vil også bli flyttet, og hertugparet får sitt eget kommunikasjonsteam. Frem til alt er på plass i Harry og Meghans team, vil Kensington Palace hjelpe til der det trengs.

Selv om Meghan og Harry er på flyttefot, har de likevel ikke fått det helt som de ønsket - noe den 92 år gamle britiske monarken har sørget for.

SNART MOR OG FAR: Hertuginne Meghan har snart termin, og da får hun og Harry sitt første barn sammen. Foto. NTB Scanpix
SNART MOR OG FAR: Hertuginne Meghan har snart termin, og da får hun og Harry sitt første barn sammen. Foto. NTB Scanpix Vis mer

Dronningen sa nei

Selv om Meghan og Harry nå skal flytte og får sitt eget apparat i ryggen, får de langt fra total frihet fra resten av det britiske hoffet. Ifølge The Sun skal Meghan og Harry ha jobbet svært hardt for å få et totalt uavhengig apparat med egen råderett, men det skal dronning Elizabeth (92) og sønnen prins Charles (70) ha sagt blankt nei til.

Dermed kommer dronningen og kontoret på Buckingham Palace fortsatt til å legge seg opp i Meghan og Harrys gjøren og laden.

- De ønsket at husholdningen deres skulle være fullstending uavhengig av Buckingham Palace, men fikk avslag. Der er en institutusjonell struktur som ikke tillater den slags uavhengighet. Det er bra å ha Sussex under Buckingham Palace, slik at de ikke bare kan gjøre som de vil, sier en rojal kilde til tabloidavisen.

STRENG: Dronning Elizabeth (92) og prins Charles (70) sa nei til at Meghan og Harry skulle få egen råderett over sin nye husholdning. Foto: NTB Scanpix
STRENG: Dronning Elizabeth (92) og prins Charles (70) sa nei til at Meghan og Harry skulle få egen råderett over sin nye husholdning. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er Sara Latham, som jobbet som rådgiver under Hillary Clintons (71) presidentkampanje i 2016, som har fått jobben som parets kommunikasjonssjef.

Avgjørelsen om å lage sin egen husholdning er godkjent av dronning Elizabeth , og får også støtte av prins Harrys far, prins Charles - selv om de altså skal ha satt visse begrensninger. Husholdningen vil være oppe å gå i løpet av våren, skriver People.

GIFT: Harry og Meghan av har avlagt sine troskapsløfter, og er nå mann og kone. Video: AP Vis mer

Flytter inn før fødselen?

Hertuginne Meghan er for tiden gravid i åttende måned, og i slutten av april er det ventet at det kommer en rojal babynyhet fra Storbritannia. Det er ventet at hertugparet av Sussex vil ha flyttet inn i Frogmore House i god tid før babyen melder sin ankomst.

FROGMORE: Snart flytter Meghan og Harry til et hus tilknyttet Frogmore House (avbildet) i Windsor. Frem til da skal huset pusses opp og få forbedret sikkerheten. Foto: NTB Scanpix
FROGMORE: Snart flytter Meghan og Harry til et hus tilknyttet Frogmore House (avbildet) i Windsor. Frem til da skal huset pusses opp og få forbedret sikkerheten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Frogmore Cottage har vært i den britiske kongefamilien siden 1680, og hertugparet skal ha fått eiendommen i gave fra dronning Elizabeth.

Huset har ifølge Us Weekly blitt brukt som et hovedkvarter for ansatte ved det britiske kongehuset, og nettstedet skriver at det for tiden gjøres store endringer på eiendommen - både for å gjøre Frogmore Cottage til et hjem, men også for å bedre sikkerheten.

The Times skrev i januar at eiendommen, som ligger i nærheten av Windsor Castle, skal gjøres om fra fem mindre leiligheter til et stort familiehjem. Prislappen for renoveringen skal ligge på svimlende 41 millioner norske kroner.

I EKSTASE: Flere tusen unge mennesker tok fullstendig av da prins Harry hadde en overraskelse på lur. Prinsen talte under det veldedige arrangementet WE DAY. Video: WE.org. Foto: Reuters Vis mer

Summen skal blant annet innebære byggingen av en miljøvennlig energienhet, som koster om lag 650 000 kroner. Denne vil varme opp huset og gi tilgang på varmtvann.

LES OGSÅ: Slik er Europas unge tronarvinger