DØPT: Etter masse spekulasjoner har endelig den lille prinsen i Danmark fått sitt navn. Det ble Henrik Carl Joachim Alain. Her er han med sin mor prinsesse Marie og far prins Joachim før dåpen. Foto: Stella Pictures
DØPT: Etter masse spekulasjoner har endelig den lille prinsen i Danmark fått sitt navn. Det ble Henrik Carl Joachim Alain. Her er han med sin mor prinsesse Marie og far prins Joachim før dåpen. Foto: Stella PicturesVis mer

Fikk navn fra far, farfar og morfar

Og den lille prinsen skal hete...

SEHER.NO: Danmarks yngste prins har fått navnet Henrik Carl Joachim Alain. Søndag kveld ble barnet til prins Joachim og prinsesse Marie døpt i Danmark.

I det danske kongehuset er det tradisjon for at barna får fire navn, og det er også tradisjon for at minst ett av navnene er fra et nært familiemedlem.

Denne gangen ble det tre av dem, skriver Ekstrabladet.dk. Henrik fra farfar, Joachim fra faren og Alain fra morfar.

At den lille prinsen ville få to av disse navnene spådde Se og Hørs hoffreporter Kjell Arne Totland allerede i november i fjor, da graviditeten først ble kjent.

- Hvis Marie og Joachim får en sønn, som jeg ser at de fleste nå tipper, tror jeg derfor også han kan få et overraskende hovednavn. Men prinseparet kan også velge å kalle ham Henrik etter farfar. Trolig vil den lille prinsen også få morfar Alains navn med i navnerekken, sa Kjell Arne til Seher.no den gangen.  

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!